Basketbols
2019. gada 4. novembris, 08:12

Porziņģim seši bloķēti metieni un 18 punkti "Mavericks" ceturtajā uzvarā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 18 punktiem un sešiem bloķētiem metieniem, palīdzot savai komandai Dalasas "Mavericks" izcīnīt ceturto uzvaru šosezon.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mavericks" viesos ar rezultātu 131:111 (31:28, 27:25, 32:33, 41:25) uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers".

Porziņģis laukumā pavadīja 31 minūti un astoņas sekundes, kuru laikā iekrāja 18 punktus, deviņas atlēkušās bumbas, sešus bloķētus metienus, reizi pārtvēra bumbu, pieļāva trīs kļūdas un četras reizes pārkāpa noteikumus. Basketbolists grozā raidīja četrus no sešiem tālmetieniem un trīs no astoņiem divpunktu metieniem. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā guva par vienu punktu vairāk nekā ielaida.

Jau otro spēli pēc kārtas ar "triple double" izcēlās Luka Dončičs, viņam nopelnot 29 punktus, 14 atlēkušās bumbas un 15 rezultatīvas piespēles. Slovēnis kļuva par pirmo spēlētāju NBA, kurš pēdējo 35 gadu laikā divos mačos pēc kārtas spējis atzīmēties ar vismaz 25 punktiem, 15 piespēlēm un desmit atlēkušajām bumbām. Šis bija jau 11 "triple double" viņa karjerā.

Tikmēr pretējā laukuma pusē ar 29 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Kevins Lavs, bet Džordans Klārksons pievienoja 17 punktus.

"Mavericks" izšķirošos atrāvienu veica pēdējās 12 minūtēs. Pēdējās ceturtdaļas sākumā ar precīzu tālmetienu izcēlās Porziņģis, bet viņa komandas biedri Tims Hārdevejs juniors un Bobans Marjanovičs bija precīzi no pustālās distances. Līdz ceturtdaļas vidum latvietis guva vēl piecus punktus, bet "Mavericks" prata nosargāt savu grozu, attālinoties no pretinieka (111:98).

Spēles noslēgumā viesu precizitāte no tālmetienu līnijas nedaudz mazinājās, tomēr tas neliedza izcīnīt ceturto panākumu sešās spēlēs. "Mavericks" šajā duelī trīspunktu metienus izpildīja ar 48,8% precizitāti, kamēr Klīvlendas vienība atbildēja vien ar 37,5%. 

"Mavericks" ar četriem panākumiem sešās spēlēs Rietumu konferencē ieņem ceturto vietu. Nākamā spēle Dalasas klubam paredzēta trešdien pret Orlando "Magic".

2018./19.gada sezonā par čempioniem kļuva "Raptors" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja "Warriors" vienību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās