foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix
VIDEO: krievu padsmitgadnieču cīņas - daiļslidošanas brīnumbērns ar fantastisku slidojumu sasniedz pasaules rekordu
Krievu daiļslidošanas brīnumbērns 15 gadus vecā Aleksandra Trusova.
Citi sporta veidi
2019. gada 28. oktobris, 11:52

VIDEO: krievu padsmitgadnieču cīņas - daiļslidošanas brīnumbērns ar fantastisku slidojumu sasniedz pasaules rekordu

Jauns.lv

Krievijas jaunās daiļslidotājas turpina pārsteigt visu pasauli! Pirms nedēļas Jauns.lv rakstīja par 15 gadus vecās Annas Ščerbakovas neticamo priekšnesumu savās pirmajās starptautiskajās sacensībās pieaugušo konkurencē "Skate America" sacensībās, tad nu viņas vienaudze Aleksandra Trusova "Grand Prix" sacensībās "Skate Canada" (vīriešu konkurencē piekto vietu tur izcīnīja mūsu Deniss Vasiļjevs) sasniedza pat divus pasaules rekordus.

Aleksandrai Trusovai šīs bija pirmās "Grand Prix" sacensības pieaugušo konkurencē un uzreiz izdevās izcīnīt pirmo vietu. Viņa savā izvēles programmā spēja veikt trīs četrkāršos lēcienus un kopumā iekrāt iespaidīgus 166,62 punktus par 6,46 punktiem pārspējot savas treniņbiedrenes Eteri Tutberidzes grupā un vienaudzes Annas Ščerbakovas pirms nedēļas iespēto. Vēl vairāk - Trusovai izdevās sasniegt arī jaunu pasaules rekordu summā - 241,02 punkti, apsteidzot savu tautieti Phjončhanas olimpisko spēļu čempioni 17 gadus veco Alīnu Zagitovu, kura pērn Vācijā spēja iekrāt 238,43 punktus.

Interesanti, ka pasaules rekords tika sasniegts pat ar kritienu, jo Trusovai viens no četrkāršajem lēcieniem neizdevās. Šis fakts pierāda, cik milzīgs ir 15 gadus vecās daiļslidotājas potenciāls.

Viena no sīvākajām konkurentēm japāniete Rika Kihira, kam šajās "Grand Prix" sacensībās otrā vieta, atzina, ka viņai tagad jāmaina sava sacensību programma, jo viņa nezina, vai kaut teorētiski spētu cīnīties ar Trusovu.

foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix
Krievu daiļslidošanas brīnumbērns 15 gadus vecā Aleksandra Trusova.

Trusova savā izvēles programmas slidojumā izmantoja "Muse" grupas solista Metjū Belamija dziesmu "Pray (High Valyrian)" no kulta seriāla "Troņu spēle". Drīz vien pēc priekšnesuma Belamijs sociālajos tīklos apsveica krievu daiļslidošanas brīnumbērnu ar neticamo sniegumu. Belamijs ir biežs viesis daiļslidošanas sacensībās, un sportisti nereti izvēlas viņa skaņdarbus savos priekšnesumos, tomēr līdz šim neviens vēl nebija izpelnījies viņa apsveikumus par sniegumu uz ledus.

Aleksandra Trusova četrkāršos lēcienus sacensībās veic gandrīz divus gadus - no 13 gadu vecuma. Viņa neslēpj, ka lēcienus apgūst no vīriešiem un dara to ne vien treniņos, bet arī skatoties video. Visvairāk viņu iedvesmojot amerikānis Neitans Čens.

Tagad atliek gaidīt Ščerbakovas atbildi.