foto: AP/Scanpix
Endijs Marejs atkal spējis izcīnīt ATP trofeju
Marejs izcīna savu pirmo ATP titulu kopš 2017.gada marta.
Citi sporta veidi
2019. gada 20. oktobris, 20:59

Endijs Marejs atkal spējis izcīnīt ATP trofeju

Jauns.lv / LETA

Kādreizējā planētas pirmā rakete vīru tenisā Endijs Marejs svētdien svinēja uzvaru Antverpenes "ATP World Tour 250" turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu kopš 2017.gada marta.

Britu tenisists, kurš rangā ieņem 243.vietu, finālā ar rezultātu 3-6, 6-4, 6-4 pārspēja šveicieti Stanu Vavrinku, kurš savulaik reitingā bija trešais, bet šobrīd ieņem 18.vietu.

Trīskārtējam "Grand Slam" turnīru čempionam Marejam šis ir 46. ATP tituls karjerā. 

Lielbritānijas tenisa zvaigzne pēc apstāšanās Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā paziņoja, ka veiks gūžas operāciju, kas, visticamāk, liks punktu viņa karjerai. Tiesa, jūnija otrajā pusē viņš jau atgriezās kortā, sākumā piedaloties dubultspēlēs.

Tikmēr tādas pašas raudzes turnīrā Stokholmā uzvarēja Kanādas tenisists Deniss Šapovalovs (ATP 34.), kurš finālā ar 6-4, 6-4 pārspēja serbu Filipu Krajinoviču (ATP 60.). Šapovalovam šis bija pirmais fināls karjerā un tika izcīnīts arī pirmais tituls.

Tāpat "ATP World Tour 250" turnīrs norisinājās Maskavā, kur mājinieks Andrejs Rubļovs (ATP 31.) finālā ar 6-4, 6-0 uzveica francūzi Adrianu Mannarīno (ATP 44.). Rubļovam šis ir otrais ATP tituls karjerā. 

Maskavā par trofeju cīnījās arī sievietes, šveicietei Belindai Benčičai (WTA 10.) "Premier" raudzes turnīra finālā ar 3-6, 6-1, 6-1 pārspējot mājinieci Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 40.). Benčiča izcīnīja savu ceturto titulu karjerā un otro šajā sezonā.

Bet sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko svētdien Luksemburgas WTA "International" finālā ar rezultātu 6-4, 6-1 uzvarēja Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu.

Ostapenko šis bija pirmais WTA tituls kopš 2017.gada septembra un trešais karjerā. Viņas kontā ir arī Francijas atklātā čempionāta un Seulas WTA "International" trofejas.

Ostapenko WTA rangā atrodama 63.vietā un šajā turnīrā piedalījās ar rīkotāju īpašo ielūgumu, bet viņas pretiniece ir 26.pozīcijā un sacensībās izlikta ar augsto otro numuru.