foto: AP/Scanpix
Bļugeram uzvara, Merzļikins paliek rezervē; Jevpalovam sezonas pirmie vārti AHL
Komandas biedri sveic Teodoru Bļugeru (#53).
Hokejs
2019. gada 13. oktobris, 11:20

Bļugeram uzvara, Merzļikins paliek rezervē; Jevpalovam sezonas pirmie vārti AHL

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda sestdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pitsburgas komanda viesos ar rezultātu 7:4 (1:0, 4:2, 2:2) pārspēja Minesotas "Wild" hokejistus.

Viesiem ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Sems Lefertijs, kuram tas bija pirmais precīzais metiens NHL karjerā. Vēl 1+1 pievienoja cits debitants Edams Džonsons, kā arī Sidnijs Krosbijs, Patriks Hernkvists un Kriss Letangs. Tāpat vārtus guva Džozefs Blandisi un Džeiks Gencels.

Tikmēr pretiniekiem izcēlās Džeisons Zakers, Džeredz Spērdžeons, Breds Hants un Lūks Kanins.

Bļugers uz ledus pavadīja 15 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus un uzvarēja tikai trīs no 11 iemetieniem, tikdams pie neitrāla lietderības koeficienta.

Bļugers sezonas pirmajās piecās spēlēs guvis vienus vārtus un iekrājis negatīvu lietderību -3.

Citā mačā vārtsargs Elvis Merzļikins palika rezervē, viņa pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pārspēja sezonas sākumā vienu no vadošajām līgas vienībām Karolīnas "Hurricanes".

Merzļikina konkurents par vietu vārtos Jonass Korpisalo atvairīja 30 no 32 pretinieku mestajām ripām, kamēr vārtus guva Markuss Nutivāra, Olivers Bjorkstrands un Pjērs Liks Dibuā.

"Hurricanes" sezonu bija iesākusi ar piecām uzvarām pēc kārtas, bet Merziļikina komandas biedri pārtrauca Relijas vienības uzvaru sēriju.

"Penguins" ar sešiem punktiem piecās spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Blue Jackets" ar četriem punktiem piecos dueļos ir 12.pozīcijā.

TikmērLatvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs sestdien guva vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) mačā, taču neglāba Lavālas "Rocket" komandu no zaudējuma.

"Rocket" viesos ar 2:4 (2:1, 0:2, 0:1) piekāpās Milvoki "Admirals" hokejistiem.

Jevpalovs vārtus guva divarpus minūtes pirms pirmā perioda beigām, kad panāca 2:1. Tie arī bija viesu pēdējie vārti mačā, mājiniekiem atbildot ar trim precīziem raidījumiem un svinot uzvaru.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jevpalovs šajā duelī divas reizes meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Viņš šajā sezonā trīs spēlēs guvis vienus vārtus un atzīmējies ar neitrālu lietderību.

"Rocket" trīs spēlēs palikusi bez punktiem un ir pēdējā, astotā, Ziemeļu divīzijā.

Citā mačā rezervē palika vārtsargs Matīss Kivlenieks, kura pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" mājās ar 3:6 (2:3, 1:2, 0:1) piekāpās Sirakjūsas "Crunch" vienībai. Tikmēr ārpus pieteikuma palika aizsargs Kristiāns Rubīns, kamēr viņa pārstāvētā Toronto "Marlies" viesos ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) uzveica Manitobas "Moose", kā arī nespēlēja uzbrucējs Rodrigo Ābols, kura pārstāvētā Springfīldas "Thunderbirds" izbraukumā ar 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) atzina Hārtfordas "Wolf Pack" pārākumu.