foto: AFP/Scanpix
Mantā gūst pirmo šīs sezonas NHL "hat-trick"
Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Antonī Mantā.
Hokejs
2019. gada 7. oktobris, 10:48

Mantā gūst pirmo šīs sezonas NHL "hat-trick"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Antonī Mantā svētdien izcēlās ar četriem gūtiem vārtiem, kļūstot par pirmo hokejistu, kurš šosezon NHL laukumos spējis iemest trīs vārtus.

"Red Wings" mājās ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:0, 2:1) uzveica Dalasas "Stars".

Mantā guva visus četrus Detroitas kluba vārtus, bet divreiz viņam asistēja Dilans Larkins un Filips Hroneks. Tikmēr otrā laukuma pusē ar divus vārtus guva Rūps Hincs, kurš šosezon trijās spēlēs izcēlies ar trim vārtu guvumiem.

Zīmīgi, ka otrajā un trešajā periodā Mantā vārtus guva jau pirmajā minūtē. Otrajā trešdaļā viņš to paveica 48 sekundē, bet trešajā precīzs metiens padevās jau 15 sekundē. Trešā perioda pirmajā minūtē abas komandas jau bija guvušas pa vieniem vārtiem.

Detroitas vārtos Džonatans Bernjē tika galā ar 19 no 22 metieniem (86,4%), bet Antons Hudobins atvairīja 29 no 33 raidījumiem (87,9%).

Citā spēlē Karolīnas "Hurricanes" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (1:3, 1:0, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Tampabejas "Lightning".

Uzvarētāju rindās ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Andrejs Švečņikovs, bet Dagijs Hamiltons guva vienus vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja. Tampabejas klubā vārtus guva Kevins Šatenkirks, Stīvens Stemkos un Tailers Džonsons.

Karolīnas komanda pirmo reizi vēsturē sezonu iesākusi ar trim panākumiem.

Savukārt Ņujorkas "Islanders" mājās ar rezultātu 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) uzvarēja Vinipegas "Jets".

Ar diviem rezultativitātes punktiem "Islanders" rindās izcēlās Entonī Boviljē un Džošs Beilijs, kamēr "Jets" komandā goda vārtus guva Patriks Laine.

Pirmdien NHL iespējams latviešu duelis, jo laukumā tiksies Zemgusa Girgensona Bufalo "Sabres" un Kolumbusas "Blue Jackets", kuras rindās neveiksmīgu debiju sestdien piedzīvoja Elvis Merzļikins.