foto: Edijs Pālens/LETA
"Dinamo" pret CSKA piedzīvo kārtējo sagrāvi un turpina zaudējumu sēriju
Rīdzinieku "sauso" sēriju pārtrauca Ginta Meijas precīzais raidījums.
Hokejs
2019. gada 5. oktobris, 19:30

"Dinamo" pret CSKA piedzīvo kārtējo sagrāvi un turpina zaudējumu sēriju

Jauns.lv / LETA

Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas, taču gūtie vārti palīdzēja pārtraukt "sauso" sēriju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Dinamo" viesos ar rezultātu 1:6 (1:1, 0:4, 0:1) kapitulēja Maskavas CSKA.

Latvijas komandas "sauso" sēriju pārtrauca Ginta Meijas precīzais raidījums.

Pirmajā periodā vienādos sastāvos 1:0 jau piektajā minūtē panāca Lindens Vejs, bet Meija divas minūtes līdz perioda beigām rezultātu izlīdzināja. Uzbrucējam to palīdzēja izdarīt Rihards Marenis un Roberts Mamčičs, kuram tas bija pirmais punkts KHL čempionātā.

Otrais periods pagāja CSKA zīmē, kas demonstrēja ļoti ātru hokeju. Mājinieku aktivitāte atmaksājās jau otrā perioda piektajā minūtē, kad Marenis uzbrukuma zonā tika atbruņots un četri CSKA hokejisti aizslidoja ātrajā uzbrukumā pret diviem rīdziniekiem. Ātra saspēle starp Veju un Bogdanu Kisiļeviču, pēc kuras sekoja metiens teju vai tukšos vārtos, kas CSKA izvirzīja vadībā (2:1).

Perioda vidū ar pusminūtes pārtraukumu noraidījumus nopelnīja Brendons Makmilans un Makarovs, ko izmantot prata CSKA, Ņikitam Ņesterovam ar precīzu metienu no zilās līnijas, panākot jau 3:1 mājinieku labā. Trīs minūtes vēlāk Kirils Kaprizovs cieši sedza Kristapu Sotnieku, piespiežot viņu kļūdīties, kas beidzās ar vēl vieniem zaudētiem vārtiem. Vēl minūti vēlāk Maksims Mamins izskrēja vienatnē pret Makarovu, bet tika kavēts, tādējādi nopelnot "bullīti", kuru viņam neizdevās realizēt.

Neveiksmes otrajā periodā noslēdzās ar Ivana Teļegina metienu no zilās līnijas, kas pēc rikošeta ielidoja "Dinamo" vārtos, otrajai trešdaļai noslēdzoties ar rezultātu 1:5. Trešajā perioda sākumā "Dinamo" ilgstoši aizstāvējās, bet Roberts Lipsbergs pēc piecām nospēlētām minūtēm izprovocēja pretinieku uz pārkāpumu, taču, dodoties aizstāvēt komandas biedru, noraidījumu nopelnīja arī Oskars Batņa, vienībām spēlējot četri pret četri.

Brīdi vēlāk rīdzinieki nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā, tāpēc Ģirts Ankipāns nolēma noņemt vārtsargu, lai arī līdz spēles beigām bija palikušas aptuveni 12 minūtes. Risks neatmaksājās, jo viesi pie CSKA vārtiem zaudēja ripu, Aleksejam Marčenko ar ļoti tālu metienu, gūstot sestos vārtus maskaviešu labā. Atlikušajā laikā mājinieki dažbrīd piekopa asu spēles stilu, bet tas "Dinamo" nelīdzēja gūt vēl kādus vārtus, piedzīvojot septīto zaudējumu pēc kārtas.

Rīdzinieki cietuši ja septiņus zaudējumus pēc kārtas, turklāt iepriekšējās trīs spēlēs nebija guvuši vārtus. Pirmdien Latvijas komandas vārtos debitēja krievu ripu ķērājs Andrejs Makarovs, bet trešdien pirmo maču aizvadīja čehu vārtsargs Aleksanders Salāks, taču arī viņi neglāba "Dinamo" no zaudējumiem.

Šonedēļ "Dinamo" rindas papildināja arī aizsargs Oskars Bārtulis, taču komandu atstāja vārtsargs Kristers Gudļevskis, kā arī uzbrucēji Jākobs Berjlunds un Dāvids Ulstrēms. Zīmīgi, ka abi zviedri bija starp komandas pieciem rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Turpretī CSKA nesen bija septiņu uzvaru sērija, kas iepriekšējā mačā pret Maskavas apgabala "Vitjaz" tika pārtraukta.

"Dinamo" ar sešiem punktiem 13 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 12 Rietumu konferences komandām un ir visvājākā vienība līgā, kamēr CSKA ar 24 punktiem 14 dueļos kļuvusi par Rietumu konferences līdervienību.

Nākamnedēļ rīdzinieki aizvadīs divas mājas spēles ar Maskavas apgabala "Vitjaz" un Minskas "Dinamo" vienībām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Dinamo" un CSKA vienības KHL savā starpā spēkojušās 30 reizes, no kurām rīdzinieki uzvarējuši vien septiņās, piecas reizes gūstot virsroku pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā abos mačos "sausās" uzvaras svinēja CSKA komanda, kuru rīdzinieki nav pārspējuši jau trīs savstarpējos dueļos pēc kārtas.

Šajā spēlē Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā bija šādi hokejisti: vārtsargi - Aleksanders Salāks, Andrejs Makarovs, Maksims Tretjaks; aizsargi - Nerijus Ališausks, Kristofer Berglunds, Eduards Hugo Jansons, Roberts Mamčics, Bens Māršals, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle; uzbrucēji - Kārtrers Eštons, Oskars Batņa, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Koltons Gilīss, Ričards Grīnbergs, Roberts Lipsbergs, Rihards Marenis, Brendons Makmilans, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Miķelis Rēdlihs, Patriks Zabusovs.

Savainojumu dēļ mājās palika Emīls Ģēģeris, bet uzbrucējs Antons Trastašenkovs spēlēs "Rīgas" komandas sastāvā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā. Aizsargs Uvis Balinskis un Sergejs Gimajevs, kā arī uzbrucēji Daniels Bērziņš, Frenks Razgals un Deivids Sarkanis palika trenēties Rīgā.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.