foto: Zumapress/Scanpix
Jaunā NHL sezona sākas ar čempionu "Blues" zaudējumu pret Ovečkinu un "Capitals"
Aleksandrs Ovečkins (pa kreisi) priecājas par vārtu guvumu.
Hokejs
2019. gada 3. oktobris, 07:40

Jaunā NHL sezona sākas ar čempionu "Blues" zaudējumu pret Ovečkinu un "Capitals"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvēja Sentluisas "Blues" trešdien jauno sezonu iesāka ar zaudējumu pagarinājumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Blues" savā laukumā ar rezultātu 2:3 (2:1, 0:1, 0:0, 0:1) piekāpās 2018.gada čempionei Vašingtonas "Capitals".

Sentluisas hokejisti maču iesāka apņēmīgi, jau 53.sekundē atklājot rezultātu - pēc Deivida Peronsa piespēles 1:0 panāca Semjuels Bleiss. Pirmo piespēli šajos vārtos izdarīja Raiens O'Railijs, kuram tas bija 500.punkts karjerā. Astotajā minūtē mājinieku pārsvaru dubultoja Alekss Pjetrandželo, kurš bez ripas apstādināšanas trieca ripu vārtos un realizēja vairākumu.

Četrarpus minūtes pirms perioda beigām Aleksandrs Ovečkins pretinieku zonā apmānīja divus "Blues" hokejistus un ar raidījumu no iemetienu apļa vienus vārtus atguva. Otrā perioda 13.minūtē Dmitrijs Orlovs ar zibenīgu metienu no zilās līnijas realizēja vairākumu un izlīdzināja rezultātu.

Pamatlaikā vārti netika gūti un spēle turpinājās pagarinājumā, kura trešajā minūtē Jakubs Vrāna pēc slaida loka apmešanas pretinieku zonā izrāva viesiem uzvaru.

Mājinieku vārtsargs Džordans Biningtons šajā mačā atvairīja 31 pretinieka mesta ripu, bet par desmit atvairījumiem mazāk bija pretējā pusē strādājušajam Braienam Holtbijam.

Citā mačā Toronto "Maple Leafs" savā laukumā ar 5:3 (0:1, 4:1, 1:1) pārspēja Otavas "Senators" komandu, kurai pirmais mēnesis būs jāiztiek bez traumētā latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera.

Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Ostons Metjūss, bet 24 gadus vecais krievu uzbrucējs Iļja Mihejevs atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Ar pārliecinošu uzvaru savu trešo NHL sezonu iesāka Vegasas "Golden Knights", kas savu līdzjutēju priekšā ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) uzveica Sanhosē "Sharks". Uzvarētājiem ar diviem vārtiem izcēlās Railijs Smits, bet vārtsargs Marks Andrē Flerī aizvadīja savu 799.spēli karjerā.

Vēl sezonas ievadā Edmontonas "Oilers" mājās ar 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) uzveica Vankūveras "Canucks". Uzvaras vārtus piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām guva Konors Makdeivids, kurš izslidoja caur diviem pretinieku aizsargiem un raidīja ripu tīklā. "Oilers" rindās visos trīs vārtos piedalījās Leons Draizaitls, kuram viens precīzs metiens un divas rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņā triumfēja Sentluisas "Blues", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Bostonas "Bruins", pirmo reizi vēsturē tiekot pie prestižās trofejas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās