foto: Imago/Scanpix
"Liverpool" sezonu turpina ar perfektu bilanci un sasniedz kluba rekordu
Futbols
2019. gada 14. septembris, 21:54

"Liverpool" sezonu turpina ar perfektu bilanci un sasniedz kluba rekordu

Jauns.lv / LETA

Anglijas premjerlīgas vienība "Liverpool" sestdien izcīnīja jau 14.uzvaru pēc kārtas vietējā čempionātā, sasniedzot jaunu kluba rekordu, savukārt šosezon nevienā spēlē vēl nav zaudēts punkts.

"Liverpool" mājās ar 3:1 (2:1) pieveica Ņūkāslas "United".

Mača rezultātu septītajā minūtē ar spēcīgu sitienu labajā augšējā vārtu stūrī atklāja Jetro Vilemss, taču Sadio Manē 28.minūtē netālu no soda laukuma saņēma bumbu, ar kuru ātri vien pietuvojās vārtiem, izdarot spēcīgu un precīzu sitienu. 

Piecas minūtes līdz puslaika beigām Manē apskrēja viesu aizsargu un knapi aizsniedzās līdz bumbai, kurai pretim bija iznācis vārtsargs. Pieskāriens bija gana spēcīgs, lai tā pārlēktu pāri vārtsargam, kur jau stāvēja Manē - 2:0 "Liverpool" labā.

Otrajā puslaikā viesi ilgu laiku spēja nosargāt savus vārtus neskartus, bet 72.minūtē no labās laukuma malas, apskrējis vairākus pretiniekus, Muhameds Salāhs ar bumbu ielauzās soda laukumā, gūstot jau trešos Liverpūles vienības vārtus. Manē vēl pēdējās minūtēs cerēja uz "hat-trick", tomēr soģis nosvilpa aizmugures stāvokli.

"Zinājām, ka mums nāksies viņus "salauzt"," teica uzvarētāju aizsargs Virgils van Deiks. "Viņi pacietīgi aizsargājās, gaidot savas iespējas. Protams, nonākt iedzinējos ar 0:1 nebija prāta darbs, tomēr mēs pieņēmām pareizos lēmumus."

"Liverpool" šis bija jau piektais panākums tikpat spēlēs, kas dod līderpozīcijas turnīra tabulā. Uzvarētāji uzstādīja jaunu kluba rekordu, premjerlīgā izcīnot 14 panākumus pēc kārtas, kamēr zaudējumi nav piedzīvoti pēdējos 43 mačos.

Tikmēr pie otrā panākuma šosezon tika Mančestras "United", kas mājās ar rezultātu 1:0 (1:0) uzveica Lesteras "City", tādējādi turnīra tabulā pakāpjoties uz ceturto vietu.

"United" uzvaras vārtus guva jau astotajā minūtē, kad soda laukumā pretinieku paklupināja "City" spēlētājs. Izpildīt soda sitienu devas Markuss Rešfords, kurš bija nekļūdīgs.

Mača kompensācijas laikā soda laukumā pie bumbas tika Vilfrēd Ndidi, kurš to neapturējis raidīja vārtu virzienā, tomēr neprecīzi. Līdz ar to pagaisa viesu cerības uz panākumu.

Tikmēr Totenhemas "Hotspur" ar 4:0 (4:0) mājās sagrāva Londonas "Crystal Palace".

Jau desmitajā minūtē tālu piespēli pie soda laukuma saņēma dienvidkorejietis Hoņmins Sons, kurš apspēlējis aizsargu, izkārtoja sev labu sitiena pozīciju, panākot 1:0. Pēc aptuveni desmit minūtēm savos vārtos bumbu ieraidīja viesu aizsargs, bet Sons jau pēc divām minūtēm panāca 3:0. Spēlētājs saņēma vēl vienu tālu piespēli, un nepaturējis bumbu, no gaisa raidīja to vārtos.

Savukārt jau 4:0 vien trīs minūtes līdz puslaika beigām panāca Eriks Lamela. Pēc lielā vārtu biruma pirmajā puslaikā, "Hotspur" otrajā vairs nespēja izcelties ar precīziem sitieniem, bet šo iespēju neizmantoja arī Londonas klubs, mačam noslēdzoties ar rezultātu 4:0.

Pārliecinošu uzvaru guva arī Londonas "Chelsea", kas viesos ar 5:2 (3:0) bija labāki pār Vulverhemptonas "Wanderers".

Ar četriem gūtiem vārtiem šajā mačā izcēlās Temijs Abrahams, taču pēdējais precīzais sitiens jau ielidoja paša vārtos. 

Pēc klusuma pirmajās 30 minūtēs, Fikajo Tomori saņēma bumbu aptuveni 26 metrus no vārtiem. Spēlētājs ilgi nedomāja un izpildīja spēcīgu sitienu, kas bumbu filigrāni iegrieza augšējā vārtu stūrī. Trīs minūtes vēlāk (34.minūtē) Abrahams guva savus pirmo vārtus, bet četras minūtes līdz puslaika beigām izcēlās vēlreiz.

Atgriežoties laukumā 55.minūtē "hat-trick" sev noformēja Abrahams, bet 69.minūtē viņš bumbu ieraidīja savos vārtos. 85.minūtē mājinieki vienus vārtus atguva, bet "Chelsea" pēdējā kompensācijas laika minūtē iesita piektos, svinot uzvaru ar 5:2.

Svētdien Anglijas premjerlīgā tiks aizvadītas divas spēles.

Pēc piektās kārtas maksimālo punktu skaitu (15) ieguvusi "Liverpool", tālāk ar desmit punktiem četrās spēlēs seko Mančestras "City", bet trešajā vietā ar astoņiem punktiem piecās spēlēs ir "Hotspur". Tikpat punktu ir arī Mančestras "United" un piektajā vietā esošajai Lesteras komandai.