foto: imago images / Newspix24/Scanpix
Itāļi neaptur Puki, bet izcīna laimīgu uzvaru
Tēmu Puki (pa labi) cīņā ar Stefano Sensi.
Futbols
2019. gada 9. septembris, 00:27

Itāļi neaptur Puki, bet izcīna laimīgu uzvaru

Jauns.lv

Itālijas futbola izlase svētdien svinēja kārtējo uzvaru 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Itāļi J apakšgrupas mačā viesos ar 2:1 (0:0) pārspēja Somiju.

Tamperē notikušajā duelī visi trīs vārti tika gūti otrajā puslaikā. Vispirms 59.minūtē Čiro Immobile ar galvu sita zem vārtu pārliktņa un panāca 1:0.

Puslaika otrajā pusē, 72.minūtē, somi panāca izlīdzinājumu, pēc mājinieku futbolista nogāšanas soda laukumā 11 metru soda sitienu realizējot šosezon premjerlīgā rezultatīvi spēlējušajam Tēmu Puki. Somu uzbrucējs pēdējās 15 spēlēs klubā un izlasē guvis 15 vārtus.

Tiesa, septiņas minūtes vēlāk itāļi atgriezās vadībā - tiesneši Somijas soda laukumā saskatīja spēli ar roku, un "pendeli" realizēja Žoržinju.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā Armēnija savā laukumā ar 4:2 (1:1) pārspēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību.

Jau trešajā minūtē bumbu viesu vārtos ieraidīja armēņu spožākā zvaigzne Henrihs Mhitarjans, kurš tika atstāts viens uz vārtsarga laukuma līnijas. Tiesa, desmit minūtes vēlāk bosniešu līderis Edins Džeko izlīdzināja rezultātu.

Otrā puslaika vidū, 66.minūtē, Mhitarjans trieca bumbu tīklā un panāca 2:1, bet četras minūtes vēlāk Amers Gojaks no tuvas distances vienus vārtus atguva. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, Hovhanness Hambardžumjans pēc Mhitarjana piespēles vēlreiz izvirzīja mājiniekus vadībā.

Mhitarjans piedalījās arī pēdējā vārtu guvumā, kad pēc viņa izdarītā sitiena Stjepans Lončars kuriozi ieraidīja bumbu savā cietoksnī.

Pēc zaudējuma bosniešu galvenajam trenerim Robertam Prosinečkim mērs bija pilns un viņš atkāpās no sava amata. Viņš Bosnijas un Hercegovinas izlasi vadīja kopš pērnā gada janvāra.

Vēl šajā apakšgrupā Grieķija savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Lihtenšteinu. 2004.gada Eiropas čempioniem grieķiem vārtus guva Georgs Masurs, bet pretiniekiem atzīmējās Deniss Salanovičs.

Apakšgrupā vadībā ar 18 punktiem sešos dueļos ir Itālija, 12 punktus iekrājusi Somija, deviņi punkti ir Armēnijai, septiņi punkti ir Bosnijai un Hercegovinai, peicus punktus guvusi Grieķija, bet Lihtenšteinai ir viens punkts.

Tikmēr Spānija F apakšgrupā savā laukumā ar 4:0 (1:0) uzveica Fēru salas. Spāņiem pa diviem vārtiem guva Rodrigo un Pako Alkasers, otrajam no viņiem atzīmējoties spēles pēdējās minūtēs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savu 167.spēli Spānijas izlasē aizvadīja Serhio Ramoss, kurš panācis rekordistu Ikeru Kasiljasu.

Vēl šajā apakšgrupā Zviedrija mājās cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Norvēģiju. Zviedriem vārtus guva Ēmils Fošberjs, bet norvēģiem - Stēfans Juhansens.

Pirms tam Rumānija F apakšgrupā savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzveica Maltu. Mājiniekiem vienīgos vārtus guva George Puškašs.

F apakšgrupā vadībā ar maksimāli gūtajiem 18 punktiem sešās spēlēs ir Spānija, 11 punkti ir Zviedrijai, desmit punktus guvusi Rumānija, deviņi punkti ir Norvēģijai, trīs punkti Maltai, bet Fēru salas ir bešā.

Tikmēr Šveice D apakšgrupā mājās ar 4:0 (3:0) pārspēja Gibraltāru. Šveiciešiem vārtus guva Mario Gavranovičs, Rikardo Rodrigess, Admirs Mehmedi un Deniss Zakarija.

Vēl šajā grupā Gruzija mājās nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Dāniju.

Apakšgrupā vadībā ar 11 punktiem piecās cīņās ir Īrija, otro vietu ar deviņiem punktiem ieņem Dānija, tālāk ar astoņiem punktiem ir Šveice, aiz kuras ar četriem punktiem ir Gruzija, bet pēdējo vietu bez punktiem ieņem Gibraltārs.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.