Hokejs
2019. gada 7. septembris, 00:00

Galviņam un Ķēniņam uzvaras IIHF Čempionu līgas spēlēs

Jauns.lv

Latvijas izlases aizsarga Gunta Galviņa un uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētās komandas piektdien svinēja uzvaras Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas trešās kārtas spēlēs.

Galviņa pārstāvētā Čehijas čempione Tršinecas "Ocelārži" D apakšgrupas mačā savā laukumā ar 5:3 (0:2, 1:1, 4:0) pārspēja Somijas vienību Lahti "Pelicans".

Čehijas komanda spēles gaitā bija nonākusi iedzinējos ar 0:3, taču guva piecus bezatbildes vārtus un svinēja uzvaru.

Galviņš šajā duelī uz ledus pavadīja 17 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr Ķēniņa pārstāvētais Šveices klubs "Lausanne" šajā pašā apakšgrupā mājās ar 3:2 (1:0, 2:1, 0:1) pārspēja Baltkrievijas komandu Minskas "Junostj".

Ķēniņš laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 25 sekundēs statistikas ailēs neatzīmējās un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Pēc trim kārtām D apakšgrupā vadībā ar sešiem punktiem ir "Lausanne", piecus punktus guvusi "Junostj", četri punkti ir "Pelicans" komandai, bet trīs punktus iekrājusi "Ocelārži".

Grupu kārtā 32 klubi ir salozēti astoņās apakšgrupās, bet pēc tam 16 labākās vienības iekļūst "play-off" sacensībās. Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos nosaka divu maču summā, bet finālā tiek aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Iepriekšējā sezonā par čempioni trešo reizi vēsturē tika kronēts Zviedrijas klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", kas finālā ar 3:1 uzvarēja Vācijas vienību Minhenes "Red Bulls".

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.