foto: AFP/Scanpix
"Lakers" rindām pievienojas Hovards
Tiek lēsts, ka vienošanās ar Hovardu panākta uz vienu gadu par 2,6 miljoniem ASV dolāru.
Basketbols
2019. gada 24. augusts, 13:41

"Lakers" rindām pievienojas Hovards

Jauns.lv / LETA

Pieredzējušais ASV basketbolists Dvaits Hovards panācis vienošanos ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Losandželosas "Lakers", kuras rindās spēlējis jau iepriekš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Hovarda līdzšinējais klubs Memfisas "Grizzlies" pirms notikušā darījuma izpirka spēlētāja līgumu, bet viņa jaunā vienošanās ar "Lakers" paredz, ka kontraktā iekļautie visi punkti būs spēkā vien tad, ja basketbolists spēs vienībā noturēties līdz janvāra beigām.

Tiek lēsts, ka vienošanās ar spēlētāju panākta uz vienu gadu par 2,6 miljoniem ASV dolāru (2,3 miljoniem eiro).

Astoņkārtējais Visu zvaigžņu spēles dalībnieks "Lakers" rindās jau pavadīja 2012./13.gada sezonu, kad klubam pievienojās kā brīvais aģents.

Hovards šonedēļ devās uz Losandželosu, lai atrādītos jaunajam klubam, bet kāda sportistam tuvu stāvoša persona atklāja, ka basketbolists ir pilnībā atlabis no iepriekš gūtās diska trūces traumas, jo viņš lielāko daļu no pagājušās sezonas veltījis laiku rehabilitācijai.

Tāpat uz Losandželosu devās Joakims Noa, tomēr izvēle par labu krita Hovardam, kurš būs tikai otrais centra spēlētājs, kurš ir "Lakers" rīcībā. Šajā starpsezonā klubam pievienojās arī Demarkuss Kazinss, tomēr viņam šo sezonu nāksies izlaist, jo vienā no treniņiem viņš pārplēsa priekšējās krusteniskās saites ceļgala locītavā.

Hovardu NBA draftā izraudzījās Orlando "Magic", kuras rindās viņš pavadīja turpmākās astoņas sezonas, bet 2009.gadā finālā piedzīvots zaudējums tieši pret "Lakers". Tikmēr 2012.gadā viņš pret paša gribu tika aizmainīts uz "Lakers", kuras rindās aizvadīja 76 spēles, lai arī cīnijās ar pleca savainojumu.

Nākamajā sezonā Hovards devās uz Hjūstonas "Rockets", neraugoties uz faktu, ka "Lakers" ļoti vēlējās viņu noturēt savā rīcībā. "Rockets" rindās Hovards jau pirmajā sezonā iekļuva Rietumu konferences finālā, bet pēc trim pavadītām sezonām Hjūstonā, basketbolists devās uz Atlantas "Hawks".

2017.gada vasarā "Hawks" centra spēlētāju aizmainīja uz Šarlotas "Hornets", kuras rindās viņš 2017./18.gada sezonā vidēji spēlē guva 16,6 punktus un izcīnīja 12,5 atlēkušās bumbas. Neraugoties uz solīdo sezonu, "Hornets" basketbolistu aizmainīja uz Bruklinas "Nets", kas atteicās no tiesībām uz spēlētāju.

Līdz ar to Hovards pievienojās Vašingtonas "Wizards", bet iedzīvojās savainojumā un nespēja palīdzēt komandai. Pērn viņš pārcieta mugurkaula diska operāciju, sezonā aizvadot vien deviņas spēles.

Savukārt šovasar "Wizards" spēlētāju aizmainīja uz "Grizzlies", kas nebūt neplānoja viņu paturēt savā rīcībā.

NBA sezona sāksies 22.oktobrī, bet regulārās sezonas pēdējā spēle paredzēta nākamā gada 15.aprīlī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās