foto: Zane Bitere/LETA
Gorkšs: "Ierosinājumi atjaunot Mežecki ģenerālsekretāra amatā neliecina par gatavību pārmaiņām"
Gorkšs Gruškevica iecelšanu amatā pamato, ka bija nepieciešams kandidāts ar administratīvo pieredzi, ko varētu izmantot futbola attīstībai un iekšējo procesu sakārtošanai.
Futbols
2019. gada 20. augusts, 11:40

Gorkšs: "Ierosinājumi atjaunot Mežecki ģenerālsekretāra amatā neliecina par gatavību pārmaiņām"

Jauns.lv / LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs uzskata, ka nevajadzētu baidīties no LFF ģenerālsekretāra amata kandidāta, kurš nenāk no futbola vides.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmdien LFF Mācību un treniņu centrā "Staicele" valdes sēdē par ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāju tika iecelts Gorkša izvirzītais kandidāts Mareks Gruškevics.

Valde tika aicināta balsot par Gruškevica apstiprināšanu LFF ģenerālsekretāra amatā. Diviem biedriem atturoties, trim balsojot par un četriem - pret, ierosinājums neguva vairākuma atbalstu.

Viens no valdes locekļiem, Guntis Blumbergs, pirmdien neieradās uz LFF valdes sēdi, bet publiski medijiem atklāja, ka balsotu par Gruškevica apstiprināšanu ģenerālsekretāra amatā. Tādā gadījumā balsojumā būtu līdzsvars. LFF statūtu 34.panta 2.punkts paredz, ka tādos gadījumos izšķirošā balss ir prezidentam.

Ņemot vērā atsevišķu LFF valdes locekļu publiski pausto neapmierinātību ar ģenerālsekretāra neesamību, kā arī valdes noraidītās alternatīvas problēmas risināšanai, Gorkšs iecēla Gruškevicu par ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāju, apņemoties turpināt meklēt pastāvīgu ģenerālsekretāru.

Gorkšs Gruškevica iecelšanu amatā pamato, ka bija nepieciešams kandidāts ar administratīvo pieredzi, ko varētu izmantot futbola attīstībai un iekšējo procesu sakārtošanai.

"Kā prezidents apstiprināju par pienākumu izpildītāju Gruškevicu, lai ikdienas procesi federācijā noritētu bez aizķeršanās iespējām. Uzskatu, ka nav jābaidās no kandidāta, kurš nenāk no futbola vides. Tieši otrādi - ir jāveicina jaunu, kompetentu un pieredzējušu cilvēku iesaistīšanās futbola procesos. Tam ir jābūt svarīgākam faktoram nekā tam, kur kāds iepriekš ir spēlējis futbolu. Aicinu valdi ar atbildību izturēties pret pienākumiem un apzināties, ka valdes pieņemtie lēmumi tieši ietekmē šī brīža situāciju. Tādi ierosinājumi kā atjaunot Jāni Mežecki ģenerālsekretāra amatā neliecina par gatavību pārmaiņām, par kurām biedri nobalsoja iepriekšējās prezidenta vēlēšanās," LFF citē Gorkša teikto.

Jau vairāk nekā mēnesi jeb no 17.jūlija LFF funkcionēja bez ģenerālsekretāra, jo jūnija beigās Edgars Pukinsks paziņoja, ka pamet šo amatu.

Gruškevics jūlijā uzsāka darbu LFF Administratīvajā departamentā kā administrācijas speciālists. No 2014. līdz 2018.gadam viņš bija Latvijas Badmintona federācijas prezidents.

Gruškevics ir finansists un bijušais valsts pārvaldes darbinieks, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs periodā no 2006. līdz 2012.gadam.

Pukinsks ģenerālsekretāra pienākumus pildīja kopš pērnā gada jūnija, kad nomainīja Jāni Mežecki, kurš šajā amatā bija no 1993.gada.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās