foto: Ieva Lūka/LETA
Basketbola klubu "Ogre" turpmāk vadīs Mazurs
Nikolajs Mazurs turpmāk vadīs pērnā gada Latvijas basketbola līgas bronzas medaļniekus basketbola klubu "Ogre".
Basketbols
2019. gada 14. augusts, 12:41

Basketbola klubu "Ogre" turpmāk vadīs Mazurs

Jauns.lv / LETA

Pērnā gada Latvijas basketbola līgas (LBL) bronzas medaļniekus basketbola klubu "Ogre" turpmāk trenēs pašmāju speciālists Nikolajs Mazurs, trešdien Latvijas Radio pastāstīja vienības pārstāvji, kuri gan atzīmēja, ka galējās formalitātes vēl esot jāsakārto.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā atzīmēja kluba ģenerālmenedžeris Jānis Laganovskis, ar treneri ir panākta vienošanās, tomēr pēdējās formalitātes vēl palikušas nenokārtotas, tomēr tas notiks tuvākajā laikā. Vienības pārstāvis arī neslēpa, ka līgumā, visticamāk, tiks iekļauts punkts, kas speciālistam ļaus pamest "Ogres" komandu, ja viņš saņems piedāvājumu no kāda kluba, kas startē augstākas raudzes turnīros.

Līgumu paredzēts noslēgt uz vienu sezonu.

Kā šonedēļ atklāja kluba menedžeris Laganovskis, "Ogrei" ir spēkā līgumi ar Jāni Pozņaku, Renāru Magoni, Kārli Apsīti un Miku Muižnieku. Tiek izskatīta iespēja turpināt sadarbību arī ar Kasparu Bērziņu ar tādiem pašiem līguma nosacījumiem kā iepriekš, kas paredz labāka piedāvājuma gadījumā ļaut basketbolistam mainīt klubu. Tā kā šobrīd ir grūtības piesaistīt vietējos basketbolistus, tad klubs neizslēdz iespēju nolīgt arī kādu leģionāru, taču patlaban konkrēta spēlētāja komandas redzeslokā nav.

Gaidāmajā sezonā "Ogres" rindās spēlēs arī iepriekšējo sezonu līderi Rinalds Sirsniņš un Kristaps Dārgais.

Pērn "Ogres" komanda pirmo reizi tās pastāvēšanas vēsturē izcīnīja LBL bronzu, bet līdz panākumam klubu aizveda nu jau bijušais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, kurš starpsezonā pārcēlās uz vicečempionu klubu "Ventspils".

Tikmēr Mazurs februārī zaudēja darbu Krievijas klubā Permas "Parma", kas piedalījās VTB vienotajā līgā. Latvijas speciālists šo komandu vadīja jau kopš 2017.gada.

Pirms tam Mazurs trenēja Krievijas klubu Saratovas "Avtodor", taču jau pēc pirmās spēles, kurā tika piedzīvota neveiksme, viņš tika atlaists. Pēc tam viņš pievienojās spēcīgās Kazaņas "Unics" vienības treneru kolektīvam.

Vēl 2015. gada vasarā pēc kļūšanas par Latvijas čempionu "VEF Rīga" sastāvā Mazurs šo komandu atstāja un pārņēma cita Krievijas kluba Maskavas "Dinamo" grožus, taču finansiālo saistību dēļ tas netika pielaists ne startam VTB Vienotajā līgā, ne Superlīgā un FIBA Eiropas kausā. Savukārt pirms trim gadiem viņš pārņēma Gruzijas kluba Tbilisi "Vita" vadību, kas gan Vienotajā līgā palika pēdējā vietā un finansiālu problēmu dēļ šosezon turnīrā vairs nestartē.

Mazurs ilgus gadus strādājis ar 1995. gadā dzimušo Latvijas basketbolistu paaudzi. Vēl 2013. gadā viņš bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, kad viņa vadītā komanda izcīnīja ceturto vietu Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā. Savukārt 2014. gadā speciālists - jau Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera postenī - ar grūtībām prata izlasei saglabāt vietu Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās