foto: Imago Sport/Scanpix
Miris Austrālijas tenisa leģenda Maknamara
Pīters Maknamara miris 64 gadu vecumā no prostatas vēža.
Sporta zvaigznes
2019. gada 22. jūlijs, 11:29

Miris Austrālijas tenisa leģenda Maknamara

Jauns.lv / LETA

Mūžībā devusies bijusī Austrālijas tenisa zvaigzne Pīters Maknamara, kurš savulaik divreiz uzvarēja Vimbldonas dubultspēļu turnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Maknamara mira 64 gadu vecumā no prostatas vēža, bet iepriekš viņš bija cienīts personāžs gan vīru, gan dāmu tenisā.

"Esam apbēdināti, uzzinot par viņa nāvi. Ļoti mīlēts un cienīts mūsu tenisa sabiedrības loceklis," teikts Austrālijas tenisa federācijas paziņojumā. "Viņa pienesums sportā kā trenerim, spēlētājam un skolotājam nekad netiks aizmirsts."

Austrālietis karjeras laikā piecreiz tika kronēts par vienspēļu čempionu, kas viņam ļāva sasniegt augsto septīto vietu pasaules rangā. Tikmēr spilgtāk atmiņā paliks viņa un partnera Pola Maknamī sniegums dubultspēļu kortos, jo abi tenisisti savulaik divreiz triumfēja prestižajā Vimbldonas turnīrā - 1980. un 1982. gadā.

Tāpat iespaidīgais duets 1979. gadā uzvarēja Austrālijas atklātā turnīra dubultspēlēs.

"Grūti noticēt, ka pēc 50 gadu draudzības Pīters ir prom," savā "Twitter" kontā vēstīja Maknamī ieraksts. "Tu nodzīvoji mūžu ar pilnu krūti, un mums tevis ļoti pietrūks. Priekā! Par tiem labajiem laikiem."

Pēc karjeras beigām leģendārais tenisists pievērsās trenēšanai, apmācot Marku Filipusi un Grigoru Dimitrovu.

Tikmēr slavenās tenisistes Serēnas Viljamsas treneris Patriks Muratoglu bijušo spēlētāju nodēvēja par ļoti harizmātisku, kurš pilnībā nodevās savam darbam. "Viņš paveica lielisku darbu, izveidojot no Dmitrova profesionālu spēlētāju," teica speciālists.

Tāpat nožēlu par tenisa pasaules zaudējumu pauda arī Boriss Bekers un rumānietes Simonas Halepas treneris Derens Keihils, kurš piebilda, ka ikviens spēlētājs, kurš strādājis kopā ar Maknamaru, kļuva labāks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās