foto: AFP/Scanpix
Pāreja no "Atletico" uz "Barcelona" Grīzmanu novedusi līdz prieka asarām
Futbolists Antuāns Grīzmans
Futbols
2019. gada 21. jūlijs, 17:55

Pāreja no "Atletico" uz "Barcelona" Grīzmanu novedusi līdz prieka asarām

Jauns.lv / LETA

Futbolistu Antuānu Grīzmanu nesen notikusī pāreja no Spānijas vienības Madrides "Atletico" uz "Barcelona" novedusi līdz prieka asarām, atzina pats futbolists.

Jau ziņots, ka Spānijas futbola grands "Barcelona" aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka tā ir iemaksājusi Grīzmana līgumā iekļauto 120 miljonus eiro lielo izpirkuma maksu, līdz ar to futbolists pievienosies titulētajam katalāņu klubam.

"Es piezvanīju savam tēvam un aiz laimes sāku raudāt, jo pāreja bija oficiāli notikusi," teica Grīzmans. "Biju kopā ar saviem draugiem, sievu un bērniem, tāpēc tas bija lielisks brīdis."

Futbolists atklāja, ka "Barcelona" rindās tēmēs uz augstākajiem sasniegumiem, jo iepriekšējos gados klubs piedzīvojis sāpīgas neveiksmes UEFA Čempionu līgas izšķirošajās spēlēs, lai arī pēc pirmās spēles abos gados tas atradās vadībā. "Ja jautāsiet faniem, viņi atbildēs, ka vēl, lai izcīnām visas trīs trofejas - Čempionu līgas, Karaļa kausa un Spānijas čempionāta -, ko vēlamies arī mēs spēlētāji," teica futbolists.

"Mums ir jāuzvar visi tituli. Tas būs grūti, bet mēs pie tā strādāsim," optimistisks bija Grīzmans.

Tomēr par Grīzmana soli pamest Madrides vienību viņa bijušais klubs nebija priecīgs, jo aizvadītajā nedēļā "Atletico" apsūdzēja "Barcelona" komandu un pašu Grīzmanu par necieņas izrādīšanu, jo katalāņu vienības prezidents Hoseps Marija Bartomeu medijiem paziņoja, ka futbolists iepriekš bija ticies ar "Barcelona" komandu, lai apspriestu viņa pievienošanos Spānijas grandam.

Grīzmana bijusī komanda apgalvoja, ka spēlētājs patvaļīgi devies pie Spānijas līgas vadītājiem, lai vienpusēji izbeigtu līgumsaistības ar Madrides klubu, tāpēc "Atletico" vienība jau esot uzsākusi nepieciešamās procedūras, kas tai ļaus aizsargāt savas tiesības.

Francijas izlases futbolists Madrides komandai pievienojās 2014.gadā, kad pārnāca no "Real Sociedad" vienības un Spānijas galvaspilsētas kluba labā viņš guvis 133 vārtus, laukumā izejot 257 spēlēs.

Tāpat uzbrucējs 70 spēlēs Francijas izlases kreklā guvis 29 vārtus un 2018.gadā ar valstsvienību viņš tika kronēts par Pasaules kausa čempionu. Savukārt 2016.gadā Grīzmans tika pie Zelta zābaka, kuru piešķir par visvairāk gūtiem vārtiem kādā no Eiropas meistarsacīkstēm.

Tikmēr "Barcelona" šobrīd lūkos pastiprināt savu sastāvu ar vēl kādu futbolistu, jo aizvadītajā sezonā tika piedzīvots sāpīgs zaudējums UEFA Čempionu līgas pusfinālā, kad Spānijas klubs atzina Anglijas premjerlīgas komandas "Liverpool" pārākumu.