foto: LETA
No Latvijas U-19 meiteņu basketbola izlases pirms PK kā pēdējās atskaitītas Kulačkovska, Krieviņa un Radziņa
Basketbola bumba.
Basketbols
2019. gada 15. jūlijs, 21:51

No Latvijas U-19 meiteņu basketbola izlases pirms PK kā pēdējās atskaitītas Kulačkovska, Krieviņa un Radziņa

Jauns.lv / LETA

No Latvijas U-19 meiteņu basketbola izlases pirms Pasaules kausa izcīņas kā pēdējās atskaitītas Kristiāna Kulačkovska, Katrīna Krieviņa un Agnese Radziņa, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas basketbolistes nupat noslēdza pārbaudes turnīru Stambulā, kur piekāpās Zviedrijas, Turcijas un Bulgārijas U-20 izlasēm.

Stambulā spēlēs piedalījās 11 basketbolistes no kurām uz Pasaules kausa izcīņu brauks astoņas. Vēl četras spēlētājas - Jete Nulle, Paula Kļeščova, Eva Indriķe un Laura Meldere - komandai pievienojas pirmdien, taisnā ceļā no Eiropas U-18 čempionāta. No Turcijā spēlējušajām basketbolistēm uz Bangkoku nebrauks Kulačkovska, Krieviņa un Radziņa.

"Stambulā nebijām labākajā sastāvā, tāpēc rezultāts nebija primārais. Galvenais mērķis bija iegūt spēļu praksi un saspēlēties. Daļēji izdevās, bet jāņem vērā, ka četras spēlētājas pievienosies tikai tagad un savstarpējo saikņu izveidošanai līdz Pasaules kausa izcīņas pirmajai spēlei mūsu rīcībā būs tikai daži treniņi, bet ceturtdien Bangkokā paredzētā pārbaudes spēle ar Austrālijas izlasi," teica Latvijas izlases galvenais treneris Matīss Graudiņš.

"Kopumā šajā turnīrā vairāk biju gaidījis no potenciālajām komandas līderēm, savukārt tuvākās rezervistes palīdzēja labāk, nekā cerēju. Viens no zaudējumu iemesliem - brīžos, kad komandas spēle sāka buksēt, neatradās spēlētājas, kuras efektīvi uzņemtos iniciatīvu," atzina treneris. "Vistuvāk uzvarai bijām pret Bulgārijas vienību, kad otrajā ceturtdaļā ļoti labi nospēlējām aizsardzībā un panācām vērā ņemamu pārsvaru. Diemžēl otrajā puslaikā lielas problēmas sagādāja pretinieču zonas aizsardzība, savukārt pašiem aizsardzība pajuka."

Graudiņš uzsvēra, ka treneru galvenais uzdevums tagad būs komandā savienot kopā divas tās daļas.

"Iespējams, Stambulā spēlējušajām meitenēm sniegumu ietekmēja nesenie pasmagie treniņi un spēļu prakses trūkums, savukārt U-18 izlases četriniekam spēļu bijis gana un būs uzkrājies zināms nogurums. Spēlē ar Austrālijas vienību novērtēsim situāciju. Katrā ziņā jāgatavojas nopietnām cīņām. Ar pārākuma apziņu nedrīkstam skatīties ne uz vienām pretiniecēm, ieskaitot Taizemes un Mozambikas komandas, ar kurām spēlēsim grupas turnīrā," pauda Graudiņš.

Latvijas basketbolistes šī gada U-19 vecuma grupu Pasaules kausā spēkosies vienā grupā ar Kanādu, Mozambiku un mājinieci Taizemi. Latvijas komanda tika ielozēta A grupā, bet turnīrs no 20. līdz 28.jūlijam notiks Taizemē.

Latvijas izlase pērn Eiropas U-18 čempionātā izcīnīja ceturto vietu, kas deva ceļazīmi uz šī gada U-19 Pasaules kausa izcīņu.

Latvijas U-19 meiteņu basketbola izlases sastāvs Pasaules kausā:

Nikola Ozola, Jete Nulle, Paula Kļeščova, Betija Rudzīte, Elizabete Zumenta (visas - "TTT Rīga - Juniores"), Klinta Dambrāne, Eva Indriķe (abas - "TTT Rīga - Kadetes"), Māra Mote ("TTT Rīga"), Aleksa Purmale ("Jūrmala"), Kristiāna Koltone (3.BJSS), Alise Markova, Laura Meldere (abas - "Basket Ancona", Itālija).