foto: PA Wire/PA Images/Scanpix
BMX braucējs Krīgers: kļūda noslēdzošajā taisnē maksāja EČ finālu
Citi sporta veidi
2019. gada 14. jūlijs, 13:54

BMX braucējs Krīgers: kļūda noslēdzošajā taisnē maksāja EČ finālu

Jauns.lv / LETA

Latvijas BMX riteņbraucējam Kristenam Krīgeram kļūda noslēdzošajā taisnē maksāja vietu Valmierā notiekošā Eiropas čempionāta finālā, atzina pats sportists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Krīgers sestdien elites grupā tika līdz pusfinālam, kurā gan palika piektais un finālu nesasniedza, tomēr gala vērtējumā tik un tā bija pirmajā desmitniekā.

"Šīs ir vienas no pēdējā laika labākajām sacensībām. Esmu priecīgs par savu sniegumu. Savā ziņā esmu arī nedaudz bēdīgs, jo mērķis (fināls) bija tuvu, bet atdevu no sevis visu. Cīnījos un darīju, ko varēju. Pirmais desmitnieks laikam bija tas, ko varēju sasniegt, bet atmosfēra šeit ir lieliska, un varu teikt tikai labas lietas," sarunā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju teica Krīgers.

"Par priekšbraucieniem nebiju pārāk priecīgs, jo biju nošļucis un domāju, ka atkal kaut kas ar mani noticis. Tomēr [treneris] Ivo [Lakučs] pie manis pienāca un teica, ka mači sākas no jauna, esam tikuši tālāk un ir tikai jāsavācas. Tas nāca par labu," gandarīts par trenera uzmundrinājumu bija Krīgers.

Savukārt pusfinālā latvietis pirmajā taisnē centies izkarot stabilu pozīciju, bet otrajā jutis, ka viņš atrodas sestajā pozīcijā.

"Zināju, kur varētu veikt kādu manevru, bet trešajā taisnē jau biju izdomājis kaujas plānu. Līdz noslēdzošās taisnes otrajam tramplīnam viss izdevās kā plānots, taču pieļāvu mazu kļūdu, kas maksāja vietu finālā. Atsitos pret nākamo "pumpu" un nedaudz zaudēju ātrumu," skaidroja Krīgers. "Zināju, ka pirmās taisnes beigās neatradīšos pirmajā vietā, tāpēc man bija jādomā savs rīcības plāns. Apzinājos, ka citi braucēji trasē var pieļaut kļūdas. Mums mājas trases priekšrocības nozīmēja ļoti daudz. Jutu, ka atsevišķās vietās esmu ātrāks par konkurentiem, tāpēc centos to izmantot."

"Jau treniņos varēja redzēt, ka sportisti īsti netiek galā ar trasi. Esmu pārstigs, ka visu trijnieku aizņēma nīderlandieši. Niks Kimmans ir labs un viņu nekad nevar norakstīt," sacīja Latvijas sportists.

Vīru elites grupas finālā par čempionu tika kronēts 2015.gada pasaules čempions un Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Kimmans.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās