foto: EPA/Scanpix
Gulbis nebēdā par ieilgušo neveiksmju joslu
"Tas nebūt nebija labākais sniegums. Nekas nenotika un nekas nestrādāja. Neesmu izcīnījis uzvaras un jāatgriežas treniņos - pavisam vienkārši. Stāsta beigas," pēc zaudējuma teica Gulbis.
Citi sporta veidi
2019. gada 1. jūlijs, 22:53

Gulbis nebēdā par ieilgušo neveiksmju joslu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis nav īpaši uztraukts par ieilgušo neveiksmju joslu, pēc zaudējuma Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā atzina sportists.

Gulbis pirmdien sezonas trešā "Grand Slam" turnīra - Vimbldonas čempionāta - pirmās kārtas mačā ar rezultātu 1-6, 6-7 (12:14), 2-6 zaudēja argentīnietim Leonardo Maijeram.

"Tas nebūt nebija labākais sniegums. Nekas nenotika un nekas nestrādāja. Neesmu izcīnījis uzvaras un jāatgriežas treniņos - pavisam vienkārši. Stāsta beigas," sarunā ar aģentūru AFP pauda Gulbis.

Pērn Gulbis par ceturtās kārtas sasniegšanu nopelnīja 205 ATP ranga punktus, no kuriem šogad aizstāvējis vien desmit, tādējādi viņu gaida kritums rangā.

"Gluži kā dzīvē - tu pieaudz un saproti, ka ne vienmēr vari dabūt visu, ko vēlies. Ja vecāki tevi atbalsta, tad pāris gadus tā var dzīvot, bet tad tu pieaudz un saproti, ka nevari dabūt to darbu, ko vēlies, vai nepelni tik daudz," tēlaini runāja Gulbis.

"Visas šīs problēmas nav īstas problēmas. Tās ir tikai ilūzijas par problēmām. Esmu vesels. Esmu laimīgs. Tā ir tikai spēle. Viss ir ok. Ja būtu citāda attieksme, tad tiktu rakta kārtējā bedre, no kuras nevarētu izlīst," teica Gulbis.

Tāpat latvietis atklāja, ka vairs nerīko šovu skatītājiem.

"Ja salaužu raketi, tad nav tā, ka esmu neizsakāmi dusmīgs par kļūdu. Tikai izlaižu enerģiju. Tas ir tikai rīks. Labāk ir atrast kādu slēdzi savā galvā, bet tenisisti biežāk izmanto kādu priekšmetu," skaidroja Gulbis.

Vīriešu tenisā šobrīd ir konflikts starp spēlētājiem un Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP).

"Man nav risinājuma. Nevar būvēt māju uz sapuvušiem pamatiem. Spēlētāji grib vairāk naudas, bet turnīru rīkotāji vēlas ietaupīt. Tur sadurās divas intereses," teica Gulbis.

Latvijas vadošais vīriešu tenisists aizvada neveiksmīgi sezonu, jo viņš 26 mačos izcīnījis tikai sešas uzvaras, turklāt pašlaik viņam ir sešu zaudējumu sērija. Vēl pagājušajā nedēļā viņš Turcijas pilsētā Antaljā zaudēja piektā simta tenisistam.