foto: LETA
Latvijas U-19 basketbolisti Pasaules kausa mačā cieš sakāvi pret Austrāliju
Basketbola bumba.
Basketbols
2019. gada 30. jūnijs, 19:03

Latvijas U-19 basketbolisti Pasaules kausa mačā cieš sakāvi pret Austrāliju

Jauns.lv / LETA

Latvijas U-19 basketbola izlase svētdien Grieķijā cieta zaudējumu savā otrajā mačā Pasaules kausā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas jaunie basketbolisti ar rezultātu 52:81 (15:23, 9:23, 14:26, 14:9) kapitulēja Austrālijai.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Artūrs Kurucs, bet pārējie puiši nesasniedza astoņu punktu robežu.

Pretiniekiem ar 15 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Kails Finleisons Boulens.

Latvieši pirmajā ceturtdaļā iekrāja sešu punktu pārsvaru un nekas neliecināja, ka mača turpinājums izvērtīsies tik neveiksmīgs. Turpinājumā austrālieši veica izrāvienu 18:2, kā rezultātā Latvijas jaunie basketbolisti otrajā ceturtdaļā nonāca iedzinējos ar desmit punktiem. Pretiniekiem spēlējot disciplinēti, austrāliešu pārsvars pārsniedza 20 punktus, viņiem pirmo puslaiku uzvarot ar 46:24.

Spēles otrajā pusē Latvijas jaunie basketbolisti nespēja izrādīt lielu pretestību, ciešot smagu zaudējumu ar rezultātu 52:81.

Grupu turnīru Latvijas komanda noslēgs otrdien, kad tiksies ar vienaudžiem no Kanādas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas jaunie basketbolisti sestdien pirmajā turnīra mačā ar 79:93 piekāpās Mali komandai, kamēr Austrālija ar 76:81 zaudēja Kanādai.

Apakšgrupā vadībā ar divām uzvarām divās spēlēs ir Mali, kam ar vienu uzvaru seko Kanāda un Austrālija, bet Latvija cietusi divus zaudējumus.

B apakšgrupas komandas pēc viena apļa turnīra astotdaļfinālā tiksies ar kādu no A apakšgrupas izlasēm - ASV, Lietuvu, Senegālu vai Jaunzēlandi. Tikmēr C apakšgrupā cīnās Argentīna, Grieķija, Filipīnas un Krievija, bet D apakšgrupā mačus aizvadīs Ķīna, Puertoriko, Serbija un Francija.

Latvijas juniori tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā ieguva, pērn izcīnot otro vietu Eiropas U-18 čempionātā. Tikmēr Mali pērn triumfēja Āfrikas U-18 meistarsacīkstēs.

Gatavojoties Pasaules kausa izcīņai, latvieši aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja divas uzvaras. Vispirms divreiz tika atzīts Krievijas pārākums (66:74 un 95:97), pēc tam pret Lietuvu piedzīvota neveiksme (72:75) un izcīnīta uzvara (84:82), bet turpinājumā piedzīvoti zaudējumi Austrālijai (61:85) un Igaunijas U-20 izlasei (60:69). Noslēdzot gatavošanas Pasaules kausam, Latvija pārspēja vienaudžus no Ķīnas (94:76).

Jau ziņots, ka U-19 izlasei pasaules kausā nevar palīdzēt viens no tās potenciālajiem līderiem Artūrs Žagars, kuram rudenī tika veikta potītes operācija. Tiesa, valstsvienībai talkā devusies liela daļa no pērn sudrabu izcīnījušās komandas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Izlase par pasaules čempionāta godalgām cīnās Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies līdz 7.jūlijam.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Ojārs Bērziņš (Mursijas UCAM, Spānija), Rodrigo Būmeisters ("Jēkabpils"/"SMSCredit.lv"), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Spānija), Valters Vēveris, Armands Berķis (abi - Andoras "Morabanc", Spānija), Dāvids Vīksne ("Ventspils"), Adrians Šnipke, Edvards Mežulis (abi - "Latvijas Universitāte"), Oskars Hlebovickis ("Jūrmala"/"Betsafe"), Anrijs Miška (Salamankas "Tormes", Spānija), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife", Spānija / "Ogre"), Ričards Vitoļskis ("Ventspils Augstskola").