foto: AP/Scanpix
VIDEO: tūkstošiem fanu Sentluisā jūk prātā un svin "Blues" uzvaru Stenlija kausa finālā
Fani Sentluisā skatījās maču uz lielā ekrāna un nespēja valdīt emocijas.
Hokejs
2019. gada 13. jūnijs, 10:21

VIDEO: tūkstošiem fanu Sentluisā jūk prātā un svin "Blues" uzvaru Stenlija kausa finālā

Jauns.lv

Fani Sentluisā izgāja ielās, lai atzīmētu "Blues" uzvaru Stenlija kausa finālā. Finālsērijas izšķirošajā - septītajā - spēlē "Blues" hokejisti izbraukumā ar rezultātu 4:1 (2:0, 0:0, 2:1) pieveica Bostonas "Bruins", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Blues" komanda NHL debitēja 1967./68.gada sezonā, bet līdz šim vēl nebija izcīnījusi Stenlija kausu, turklāt iepriekšējās trīs finālsērijās tā bija zaudējusi visās 12 spēlēs. Tas bija vienīgais klubs kopš 1967.gada paplašināšanās, kas līdz šim nebija guvis hokeja prestižāko balvu. Zīmīgi, ka vēl šī gada 3.janvārī "Blues" vienība NHL kopvērtējumā atradās pēdējā vietā, tomēr tik un tā spēja izcīnīt Stenlija kausu. "Blues" Stenlija kausa finālā atgriezās pēc 49 gadu pārtraukuma. Savukārt "Bruins" ir seškārtēja NHL čempione, iepriekšējo reizi Stenlija kausā uzvarot pirms astoņiem gadiem.

foto: AP/Scanpix
Fani Sentluisā skatījās maču uz lielā ekrāna un nespēja valdīt emocijas.

Uzvaru pār "Bruins", kas nekad pirms tam Stenlija kausa finālā nebija spēlējusi izšķirošo - septīto - spēli, uz lielajiem ekrāniem Sentluisā noskatījās tūkstošiem fanu. Pēc uzvaras fanus pārņēma nevaldāms prieks un sajūsma. Cilvēki priekā lēkāja un kliedza, daudzi nespēja valdīt arī asaras.

Fani Sentluisā jūk prātā un svin "Blues" uzvaru Stenlija kausa finālā

Fani Sentluisā izgāja ielās, lai atzīmētu "Blues" uzvaru Stenlija kausa finālā. Finālsērijas izšķirošajā - septītajā - spēlē "Blues" hokejisti izbraukumā ...

gallery icon
28

Trešdienas mačā "Blues" pirmā perioda izskaņā izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Raiens O'Reilijs un Alekss Pjetrandželo. Otrajā periodā vārti netika gūti, bet 52.minūtē Breidens Šens guva viesu trešos vārtus, kamēr Zekerijs Senfords četras minūtes vēlāk panāca jau 4:0.

O'Reilijs trešdien kļuva par pirmo hokejistu kopš leģendārā Veina Grecka 1985.gadā, kurš vārtus guvis četrās NHL finālsērijas spēlēs pēc kārtas.

Savukārt divas minūtes un desmit sekundes pirms pamatlaika beigām "Bruins" labā vienus vārtus atspēlēja Mets Grželčiks, tomēr neko vairāk mājinieki nespēja.

Par NHL izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts tieši O'Reilijs, savā īpašumā iegūdams Kona Smaita balvu. 26 spēlēs viņa kontā astoņi vārti un 15 rezultatīvas piespēles.

Lielisku spēli "Blues" vārtos aizvadīja Džordans Biningtons, kurš atvairīja 32 pretinieku metienus.

Tikmēr "Bruins" vārtsargs Tūka Rasks tika galā vien ar 16 metieniem, turklāt viņš pirmo reizi kopš Stenlija kausa pirmās kārtas vienas spēles laikā ielaida vairāk par trim ripām, pārtraucot savu 19 maču sēriju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās