foto: Ekrānuzņēmums
Semenja Šveices federālajā tiesā pārsūdz CAS lēmumu
"Esmu sieviete un pasaules klases sportiste. IAAF nezāļos mani vai neapturēs no tā, kas es esmu," paziņojumā saka Semenja.
Citi sporta veidi
2019. gada 30. maijs, 12:39

Semenja Šveices federālajā tiesā pārsūdz CAS lēmumu

Jauns.lv / LETA

Lietā pret Starptautisko Vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF) zaudējusī Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) vidējo distanču skrējēja Kastera Semenja pārsūdzējusi Spora arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu Šveices federālajā tiesā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī mēneša sākumā CAS noraidīja Semenjas prasību pret IAAF jaunajiem noteikumiem saistībā ar paaugstinātu testosterona līmeņa noteikšanu. Tā kā viņas organismā ir paaugstināts testosterona līmenis, skrējēja vairs nedrīkst startēt distancēs no 400 metriem līdz jūdzei.

Skrējējām, kuras neatbilst šiem noteikumiem, būs jāstartē citās disciplīnās vai jāsacenšas ar vīriešiem, ja viņas atteiktos lietot medikamentus, kas pazemina testosterona līmeni.

foto: Ekrānuzņēmums
"Esmu sieviete un pasaules klases sportiste. IAAF nezāļos mani vai neapturēs no tā, kas es esmu," paziņojumā saka Semenja.

"Esmu sieviete un pasaules klases sportiste. IAAF nezāļos mani vai neapturēs no tā, kas es esmu," paziņojumā saka Semenja, kuras apelācijas pamatā ir liels uzsvars uz cilvēktiesību ievērošanu.

Šveices federālajai tiesai būs jārod atbilde, vai prasības par medikamentu lietošanu nepārkāpj diskriminācijas aizliegumu, tiesības uz fizisko veselību, tiesības uz ekonomisko brīvību un cilvēka cieņas neaizskaramību.

Pēc aizlieguma stāšanās spēkā Semenja jūnija beigās startēs Dimanta līgas 3000 metru skrējienā.

Semenja ir divkārtēja olimpiskā un trīskārtēja pasaules čempione 800 metru skrējienā, kā arī olimpiskās bronzas godalgas ieguvēja 1500 metru skrējienā.

IAAF un Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) atzinušas, ka sievietēm ar augstāku testosterona līmeni ir ievērojamas priekšrocības. To apstiprinājuši rezultāti 2011. un 2013.gada pasaules čempionātos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās