foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās Bratislavā norit jautrā gaisotnē
Ronalds Ķēniņš mēģina iedunkāt Elvi Merzļikinu.
Hokejs
2019. gada 13. maijs, 18:42

Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās Bratislavā norit jautrā gaisotnē

Jauns.lv

Pirmdien, 13. maijā Latvijas hokeja izlases spēlētāji, personāls un hokeja federācijas pārstāvji Nepelas ledus hallē Bratislavā pozēja oficiālās fotografēšanās bildēm.

Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās Nepelas ledus hallē Bratislavā

Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās Nepelas ledus hallē Bratislavā.

gallery icon
22

Fotografēšanās noritēja jautrā noskaņojumā, neskatoties uz vakardienas sāpīgo zaudējumu pret Šveices izlasi. Kā vienmēr labā noskaņojumā bija Rihards Bukarts, bet viens otru āzēja Ronalds Ķēniņš un Elvis Merzļikins.

Vakar Latvijas hokeja izlase Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā pasaules čempionāta otrajā spēlē ar rezultātu 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpās pērnā gada vicečempionei Šveicei, bet sestdien savā pirmajā mačā Latvijas hokejisti ar 5:2 apspēlēja Austriju.

Latvijas hokeja izlases treniņš Ondreja Nepelas ledus hallē Bratislavā

Latvijas hokeja izlases treniņš Ondreja Nepelas ledus hallē Bratislavā.

gallery icon
74

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs otrdien, kad plkst.17.15 tiksies ar Itāliju. Divas dienas vēlāk plkst.21.15 gaidāma cīņa ar Čehijas valstsvienību, bet pēc tam sekos spēles ar Krieviju (18.maijs plkst.13.15), Zviedriju (20.maijs plkst.17.15) un Norvēģiju (21.maijs plkst.17.15).

Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - Šveice

gallery icon
28

Latvijas izlases rindām ātrāk kā citus gadus pievienojās šogad Nacionālajā hokeja līgā (NHL) debitējušie Rūdolfs Balcers un Teodors Bļugers. Uzbrucēji šosezon hokeja Mekā izcēlās attiecīgi ar 14 un desmit rezultativitātes punktiem. Tāpat sastāvā šogad ir pieredzes bagātais Lauris Dārziņš, kurš iepriekšējo reizi pasaules čempionātā spēlēja 2015.gadā, kad izcēlās ar trīs gūtiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt otrdien NHL Stenlija kausā zaudējumu piedzīvoja vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" un viņš izlasei pievienojies Bratislavā.

Slovākijā notiek pasaules čempionāts hokejā: Latvija cīnās pret Austriju

gallery icon
29

Debija pasaules čempionātos ir uzreiz sešiem hokejistiem - vārtsargam Gustavam Grigalam, kā arī uzbrucējiem Oskaram Batņam, Emīlam Ģēģerim, Tomam Andersonam, Rihardam Marenim un Mārtiņam Dzierkalam.

Latvijas hokeja fani Slovākijā pirms mūsu izlases spēles ar Austriju 2019. gadā

gallery icon
33

Latvijas hokeja izlases kapteinis čempionātā ir pieredzējušais uzbrucējs Lauris Dārziņš, kura asistenti ir aizsargs Kristaps Sotnieks un uzbrucējs Roberts Bukarts.

Latvijas hokeja izlases atklātais treniņš pirms došanās uz pasaules čempionātu

Latvijas Hokeja izlases kandidātu pēdējais publiskais treniņš iepirkšanās un izklaides centra "Akropole" ledus arēnā pirms došanās uz Pasaules čempionātu hokejā ...

gallery icon
19

Sotniekam šis ir 11.pasaules čempions pēc kārtas, bet vispieredzējušakais ar savām nu jau 13.meistarsacīkstēm ir Guntis Galviņš. Devīto reizi čempionātā piedalās Dārziņš un Gints Meija, astotās meistarsacīkstes ir Mikam Indrašim un Ronaldam Ķēniņam, bet savu septīto turnīru elites divīzijā sagaidījuši Oskars Cibuļskis un Roberts Bukarts.

Šogad čempionātā izlasei jāiztiek bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem. Jau priekšlaicīgi bija zināms, ka šogad nevarēs palīdzēt pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš pērn atgriezās valstsvienībā. Tāpat izlasē neredzēsim NHL un AHL spēlējošosuzbrucējus Zemgu Girgensonu un Ņikitu Jevpalovu, jo abi sportisti šovasar vēlas koncentrēties jaunu līgumu noslēgšanai. Šogad būs jāiztiek arī bez vārtsargiem Jāņa Kalniņa, Ivara Punnenova un uzbrucējiem Andra Džeriņa, Edgara Kuldas, Vitālija Pavlova un Miķeļa Rēdliha, tāpat pēdējā dienā pirms došanās uz čempionātu noskaidrojās, ka valstsvienības ilggadējais līderis Kaspars Daugaviņš potītes traumas dēļ nedosies uz meistarsacīkstēm. Mačā ar Šveici traumā iedzīvojās Rodrigo Ābols, kurš mazākumā bloķēja metienu un salauza pirkstu, tādējādi viņam čempionāts ir noslēdzies.

Zīmīgi, ka šogad tikai otro reizi kopš 2002.gada izlasē nav redzams neviens no brāļiem Rēdlihiem, jo ne Miķelis, ne Jēkabs, ne Krišjānis tajā nespēlē, lai gan pēdējais no viņiem centās iekļūt komandā.

Latvijas hokeja izlases sastāvs:

vārtsargi - Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Kristers Gudļevskis (Rīgas "Dinamo"), Gustavs Grigals (Aļaskas-Fērbenksas Universitāte, NCAA);

aizsargi - Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo"), Ralfs Freibergs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Artūrs Kulda (Čerepovecas "Severstaļ", KHL), Oskars Cibuļskis (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskās koledža, NCAA), Edgars Siksna (Karagandas "Sarjarka", VHL), Guntis Galviņš (Tršinecas "Ocelārži", Čehija);

uzbrucēji - Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Miks Indrašis (Maskavas "Dinamo", KHL), Rihards Bukarts (Diseldorfas EG, Vācija), Gints Meija, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas "Dinamo"), Roberts Bukarts (Prāgas "Sparta", Čehija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins", NHL), Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators", NHL), Toms Andersons ("Langenthal", Šveice), Māris Bičevskis ("Mountfield").