foto: AP/Scanpix
"Blue Jackets" izstājas no cīņas par Stenlija kausu; Merzļikinam brīvs ceļš uz Latvijas izlasi
Elvis Merzļikins pēdējos gados bijis Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs.
Hokejs
2019. gada 7. maijs, 08:31

"Blue Jackets" izstājas no cīņas par Stenlija kausu; Merzļikinam brīvs ceļš uz Latvijas izlasi

Jauns.lv / LETA

Kolumbusas "Blue Jackets" vienība pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sestajā spēlē savā laukumā ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) piekāpās Bostonas "Bruins", ciešot neveiksmi sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Blue Jackets" zaudējums, visticamāk, nozīmē to, ka Latvijas izlasei varēs pievienoties vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš pēdējo pusotru mēnesi Kolumbusas vienībā aizvadīja treniņus.

Pasaules čempionāts sāksies piektdien, bet Latvijas izlasei pirmā spēle būs sestdien pret Austriju.

Pirmdienas spēlē lielisku maču aizvadīja "Bruins" somu vārtsargs Tūka Rasks, kurš atvairīja visus 39 "Blue Jackets" metienus. Šajā sērijā Bostonas komanda guva trīs uzvaras pēc kārtas, spējot atspēlēties no 1-2 deficīta.

"Mēs smagi cīnījāmies un spējām noslēgt šo sēriju. Otrajā periodā "Blue Jackets" gan izdarīja spiedienu un veica daudz metienu pa vārtiem, bet otrajā trešdaļā spējām izturēt pāris skaitliskos mazākumus. Aizsargājāmies ļoti labi, jo manu darbu vienmēr atvieglo tas, ka pretiniekiem netiek dotas otrās iespējas gūt vārtus," gandarīts par komandas sniegumu bija Rasks.

"Bruins" rindās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās čehs Davids Krejči, bet Austrumu konferences finālu Bostonas komanda sasniegusi pirmo reizi kopš 2013. gada.

Tikmēr "Blue Jackets" vārtsargs Sergejs Bobrovskis atvairīja 26 metienus. Viņš, iespējams, savu pēdējo maču Kolumbusas vienībā jau ir aizvadījis, jo sezonas laikā bija daudz runu par viņa vēlmi pārcelties uz citu klubu.

Austrumu konferences finālā "Bruins" tiksies ar Karolīnas "Hurricanes", kas savā pusfināla sērijā ar 4-0 apspēlēja Ņujorkas "Islanders".

Savukārt Rietumu konferencē vēl nav zināma neviena no finālistēm. Pirmdien Kolorādo "Avalanche" savā laukumā ar 4:3 (0:0, 2:2, 1:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Sanhosē "Sharks", sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 3-3.

Uzvarētāju sastāvā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Džozefs Teilors Komfers, bet mājiniekiem uzvaru nodrošināja kapteinis Gābriels Landeskogs, kurš ar precīzu metienu atzīmējās pagarinājuma trešajā minūtē.

Sērijas izšķirošā spēle notiks trešdien Sanhosē.

Otrā Rietumu konferences pusfinālā duelī starp Dalasas "Stars" un Sentluisas "Blues" rezultāts ir neizšķirts 3-3.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni. Šīs abas komandas jau izstājušās no šīs sezonas Stenlija kausa izcīņas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās