foto: LETA
Arī "Ventspils" basketbolisti sasniedz LBL finālu
Basketbola kluba "Ventspils" spēlētājs Māris Gulbis.
Basketbols
2019. gada 25. aprīlis, 21:39

Arī "Ventspils" basketbolisti sasniedz LBL finālu

Jauns.lv / LETA

"Ventspils" komanda ceturtdien sasniedza "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ventspils" basketbolisti pusfināla trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 85:72 (22:17, 27:18, 17:16, 19:21) pārspēja "Jūrmala"/"Betsafe", sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-0.

Līdz ar to ventspilnieki iekļuvuši LBL finālā, kur spēkosies ar "VEF Rīga" - rīdzinieki savā pusfinālā ar 3-0 apspēlēja "Ogri".

LBL finālsērija sāksies 5.maijā Ventspilī un ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Mājinieku rindās ceturtdien 20 punktus iemeta Māris Gulbis, kamēr 17 punkti Rihardam Lomažam.

Tikmēr Jūrmalas klubā individuāli lielisku maču aizvadīja Kaspars Vecvagars, kurš iemeta 29 punktus, bet neviens cits šīs komandas spēlētājs desmit gūtu punktu robežu nesasniedza.

Jau no pirmajā minūtēm "Ventspils" pārņēma vadību, kas turklāt pakāpeniski tika palielināta. Lielāku atrāvienu mājinieki veica pirmā puslaika beigās, kad pēc Ingus Jakoviča "sodiņiem" rezultāts kļuva jau 47:31. Pirmās 20 minūtes Latvijas čempioni noslēdza ar 14 punktu pārsvaru.

Trešajā ceturksnī ventspilnieki turpināja turēties solīdā atstatumā, bet ceturtajā ceturtdaļā veiksmīgi vairākos uzbrukumos nospēlēja Vecvagars, kas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām "Jūrmala"/"Betsafe" ļāva pietuvoties vairs tikai līdz 63:70. Lai arī viesi centās, bet turpinājumā viņiem neizdevās pietuvoties vēl vairāk, tādējādi "Ventspils" kārtējo reizi sasniedza LBL finālu.

Pusfināla pirmajās divās spēlēs ventspilnieki svinēja uzvaras ar rezultātiem 86:78 un 91:63.

"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārajā čempionātā abās komandu savstarpējās spēlēs uzvarēja "Ventspils" (72:62 un 72:58).

"Ventspils" vietējā čempionāta pusfinālā spēlēja 24.sezonu pēc kārtas, gūstot 19.uzvaru turklāt 15 gadījumos pretinieki nav uzvarējuši nevienā spēlē. Tikmēr jūrmalnieki LBL pusfinālā iekļuva trešo reizi - 2014. un 2018.gadā pret "VEF Rīga" arī neizdevās izcīnīt nevienu uzvaru (divreiz pa 0-3).

Ventspilniekiem vietējā frontē šī bijusi viena no veiksmīgākajām sezonām - nu jau 32 uzvaras pēc kārtas, tai skaitā triumfs vēsturē pirmā apvienotā čempionāta finālčetrinieka turnīrā, izšķirošajā mačā pieveicot principiālos pretiniekus "VEF Rīga". Pēc šī turnīra Latvijas čempioniem bija divu nedēļu pauze.

Kā divas labākās pašmāju vienības Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārajā čempionātā "Ventspils" un "VEF Rīga" ieguva automātiskas ceļazīmes uz LBL pusfinālu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt "Ogre" savā ceturtdaļfinālā ar 3-0 apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA), kamēr "Jūrmala"/"Betsafe" ar tādu pašu rezultātu pieveica "Latvijas Universitāti".

"Ventspils", "VEF Rīga" un "Ogre" startēja apvienotā čempionāta finālčetrinieka sacensībās, tām ieņemot attiecīgi pirmo, otro un ceturto vietu. Tikmēr jūrmalnieki palika ārpus izslēgšanas turnīra.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga" komandu.