Basketbols
2019. gada 19. aprīlis, 09:00

Kuruca pārstāvētā "Nets" nonāk iedzinējos sērijā pret "76ers"

LETA

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda ceturtdien nonāca iedzinējos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā pret Filadelfijas "76ers".

"Nets" sērijas trešajā spēlē savā laukumā cieta zaudējumu ar 115:131 (24:32, 35:33, 31:32, 25:34), sērijā nonākot iedzinējos ar 1-2.

Maču sākot "Nets" starta pieciniekā, Kurucs laukumā pavadīja 19 minūtes, kuru laikā guva trīs punktus. Viņš realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no diviem "sodiņiem", kamēr visi trīs tālmetieni lidoja mērķim secen.

Vēl Latvijas basketbolista kontā piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un viena piezīme. Kamēr viņš bija laukumā, "Nets" ielaida par 15 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija trešais sliktākais rādītājs komandā.

"Nets" rindās pa 26 punktiem šajā mačā iemeta D'Endželo Rasels un Keriss Leverts, kamēr 15 punktus pievienoja Džerets Alens un Spensers Dinvidijs.

Savukārt "76ers" sastāvā ar 31 punktu un deviņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Bens Simonss, kamēr 29 punkti un 16 atlēkušās bumbas Tobiasam Herisam.

Ceļgala problēmu dēļ "76ers" komandā šajā spēlē nepiedalījās viens no līderiem Žoels Embīds.

"Nets" basketbolisti vienīgo reizi vadībā bija spēles pirmajās minūtēs, bet pēc tam iniciatīvu pārņēma "76ers". Kurucs savus trīs punktus iemeta trešās ceturtdaļas sākumā, kad realizēja caurgājienu un grozā raidīja vienu no diviem "sodiņiem".

Sērijas ceturtais mačs notiks sestdien "Nets" laukumā, cīņai sākoties plkst.22 pēc Latvijas laika.

"Nets" komanda NBA izslēgšanas turnīrā atgriezusies pēc trīs gadu pārtraukuma. Austrumu konferences kopvērtējumā tā ar 42 uzvarām 82 spēlēs bija sestā, kamēr "76ers" ar 51 panākumu ierindojās trešajā pozīcijā.

Pērn otro gadu pēc kārtas par NBA čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica Klīvlendas "Cavaliers".