foto: AP/Scanpix
"Mavericks" galvenais treneris Kārlails: Kristaps nav otrs Dirks
Kristaps Porziņģis ar "Mavericks" galveno treneri Riku Kārlailu.
Basketbols
2019. gada 17. aprīlis, 16:53

"Mavericks" galvenais treneris Kārlails: Kristaps nav otrs Dirks

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails intervijā "ESPN Dallas" raidstacijai izcēla Kristapa Porziņģa darba ētiku, kā arī cer, ka basketbola apskatnieki un fani, nākotnē spēs saskatīt, ka latvietis ir tikpat īpašs spēlētājs kā vācu leģenda Dirks Novickis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šomēnes 40 gadus vecais Novickis noslēdza savu spožo karjeru, turklāt tiek uzskatīts, ka viņa vietu "Mavericks" klubā varētu ieņemt tieši Porziņģis.

Kristaps Porziņģis Dalasas "Mavericks" komandā

23 gadus vecais Kristaps Porziņģis janvāra beigās ievērojamā maiņas darījumā no Ņujorkas "Knicks" nokļuva Dalasas "Mavericks" komandā.

gallery icon
21

"Kristaps ir vispusīgs spēlētājs, viņš spēj gūt punktus no tālienes, viņš labi spēlē zem groza un ir ļoti bīstams no tuvās distances. Arī aizsardzībā viņš paveic ļoti lielu darbu. Ko lai vēl es saku par šo 221 centimetru garo milzi?" retoriski vaicāja treneris.

foto: AP/Scanpix
Kristaps Porziņģis ar "Mavericks" galveno treneri Riku Kārlailu.

Runājot par Latvijas basketbolista darbaspējām, treneris bilst, ka gan Novickis, gan Porziņģis ir unikāli spēlētāji. "Redzot 23 gadus jaunu puisi, kurš tik cītīgi strādā atlabšanas procesā un tagad arī treniņos, man gribētos teikt, ka viņš ir nākošais Dirks, bet tā nav! Viņus nevar un nevajadzētu salīdzināt, jo tas būtu negodīgi pret viņiem abiem. Kristaps ir citāds, kas nebūt nav slikti un drīzumā visi to redzēs."

Turpinot iesākto tematu, treneris rezumē redzēto arī no iepriekšējām sezonām, kuras Porziņģis pavadīja Ņujorkas "Knicks". "Redzētais treniņos mani iepriecina, Kristaps sevi ir parādījis kā strādīgu puisi un šāda enerģija mums ir nepieciešama komandā. Visi zina, ka Ņujorkā uzvaras nenāca viegli un tādu nebija daudz, tāpēc nešaubos, ka Porziņģis ir izsalcis pēc panākumiem. Nākamā sezona būs pārbaudījums arī man pašam, lai saprastu, cik daudz un kuros brīžos dot Kristapam iespējas. Šaubos, ka jau sezonas sākumā viņš spēlēs desmit un vairāk minūtes no vietas. Šajā jautājumā būsim piesardzīgi - vēlamies, lai laukumā pienesumu dod arī otrā piecinieka spēlētāji."

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās