Citi sporta veidi
2019. gada 15. aprīlis, 20:21

Kenijietis Čerono pēdējos metros izrauj uzvaru prestižajā Bostonas maratonā

Jauns.lv / LETA

Kenijas garo distanču skrējējs Lorenss Čerono pirmdien pēdējos metros izrāva uzvaru prestižajā Bostonas maratonā, kamēr dāmu konkurencē pārliecinošu uzvaru svinēja etiopiete Vorkneša Degefa.

Sacensību pēdējos kilometros Čerono, viņa tautietis Kenets Kipkemojs un etiopietis Lelisa Deisisa aizskrēja no tuvākajiem sekotājiem un sadalīja vietas uz goda pjedestāla.

Pēdējos metros Čerono izrāva uzvaru pār 2013.gada pasaules vicečempionu un divkārtējo Bostonas maratona uzvarētāju Desisu, finišēdams pēc divām stundām septiņām minūtēm un 58 sekundēm.

foto: EPA/Scanpix
30 gadus vecajam Lorensam Čerono šī ir lielākā uzvara karjerā.

Desisa viņam zaudēja nieka divas sekundes, bet desmit sekundes lēnāks bija Kipkemojs.

Pašlaik 30 gadus vecajam Čerono šī ir lielākā uzvara karjerā. Iepriekš viņš pirmais bijis Amsterdamas, Honolulu, Prāgas un Seviljas maratonos.

Tikmēr dāmām 42 kilometrus un 195 metrus garajā distancē uzvarēja Degefa, kura finišēja pēc divām stundām 23 minūtēm un 31 sekundes.

Viņa bija vadībā distances otrajā daļā, tuvāko sekotāju Ednu Kiplagatu apsteidzot par 29 sekundēm, bet trešā bija amerikāniete Džordana Heseja, kura uzvarētājai zaudēja vienu minūti un 49 sekundes.

Arī 28 gadus vecajai Degefai šī ir lielākā uzvara karjerā.

Bostonas maratons norisinājās 123.reizi un tajā drēgnajos laikapstākļos šogad startēja aptuveni 30 000 skrējēju. 2013.gadā pie Bostonas maratona finiša līnijas notika divi sprādzieni, kuros tika nogalināti trīs cilvēki - divas jaunas sievietes un astoņgadīgs puika - un vēl 264 cilvēki tika ievainoti.

2006. un 2007.gadā sudraba medaļu Bostonas maratonā izcīnīja Latvijas labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, bet vēl divas reizes viņa guva ceturto vietu.