foto: AFP/Scanpix
Slavenais "Mavericks" treneris Kārlails šovasar pošas uz Latviju pie Kristapa Porziņģa
Riks Kārlails kļuvis par NBA čempionu gan kā spēlētājs (1986. gadā), gan kā treneris 2011. gadā ar Dalasas "Mavericks".
Basketbols
2019. gada 12. aprīlis, 10:28

Slavenais "Mavericks" treneris Kārlails šovasar pošas uz Latviju pie Kristapa Porziņģa

Jauns.lv / LETA

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails šovasar gatavojas apmeklēt Latviju, vēsta laikraksts "The Dallas News".

Tāpat Kārlaila iecere esot doties uz Lukas Dončiča dzimteni Slovēniju, bet sīkākas detaļas pagaidām par šiem plāniem vēl netiek sniegtas.

Ar šo sezonu Dalasā beigusies vācieša Dirka Novicka ēra, kurš nolēmis likt punktu karjerai, bet, visticamāk, paliks "Mavericks" klubā kā padomdevējs.

Lielas cerības nākamajā sezonā tiek liktas uz 23 gadus veco Porziņģi, kurš šo sezonu izlaida ceļgala traumas dēļ, bet sagaidāms, ka rudenī viņš atgriezīsies laukumā.

foto: AFP/Scanpix
Riks Kārlails kļuvis par NBA čempionu gan kā spēlētājs (1986. gadā), gan kā treneris 2011. gadā ar Dalasas "Mavericks".

"Es nevaru jums pateikt, ko tagad sagaidīt," pēc sezonas beigām teica Dončičs, kurš aizvadīja lielisku debitanta sezonu, lai gan "Mavericks" neiekļuva NBA izslēgšanas turnīrā. "Viss, ko varu teikt, ir tas, ka mēs cīnīsimies, smagi strādāsim un centīsimies nākamsezon sasniegt "play-off". Es to nevaru apsolīt, bet mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai to paveiktu."

Tikmēr Porziņģis šajā vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu - viņš var pieņemt kvalifikācijas līguma piedāvājumu 4,5 miljonu dolāru (četru miljonu dolāru) apjomā vai arī vienoties par jaunu kontraktu, kura vērtība piecos gados būtu apmēram 158 miljoni dolāru (140 miljoni eiro). Pieņemot kvalifikācijas līgumu, latvietis nākamvasar kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, kas viņam ļautu pievienoties jebkurai citai līgas komandai ar vislabāko piedāvājumu.

Kristaps Porziņģis Dalasas "Mavericks" komandā

23 gadus vecais Kristaps Porziņģis janvāra beigās ievērojamā maiņas darījumā no Ņujorkas "Knicks" nokļuva Dalasas "Mavericks" komandā.

gallery icon
21

Tiesa, jau pēc maiņas darījuma ar Ņujorkas "Knicks" klubu "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans uzsvēra, ka vēlas Porziņģi noturēt ilgtermiņā.

"Ja vasarā visi smagi strādās un progresēs, un komandai būs vesels Porziņģis, domāju, "Mavericks" faniem būs prieks skatīties uz šo vienību ilgu jo ilgu laiku," pēc karjeras noslēdzošās spēles teica Novickis. "Vienotība, veselība un pāris veterāni - domāju, esam uz pareizā ceļa."

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus.

Tikmēr "Mavericks" komanda 2011. gadā izcīnīja NBA čempiontitulu, tomēr kopš tā laika nav spējusi uzvarēt nevienu "play-off" sēriju, bet pēdējos trīs gadus vispār palikusi bez izslēgšanas turnīra.