Futbols
2019. gada 26. marts, 10:18

Ronaldu gūst traumu Portugāles neizšķirtā pret Serbiju

Jauns.lv / LETA

Portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu pirmdien guva traumu 2020. gada Eiropas čempionāta futbolā kvalifikācijas spēlē, viņa pārstāvētajai Portugālei nespējot uzveikt Serbiju, kamēr Francija un Anglija svinēja pārliecinošas uzvaras.

Titula aizstāvētāja Portugāle B apakšgrupas mačā savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Serbiju.

Jau septītajā minūtē viesi izvirzījās vadībā, 11 metru soda sitienu realizējot Madrides "Real" UEFA Čempionu līgā izslēgušajam Dušanam Tadičam. Tiesa, mača centrālais notikums norisinājās ap 30. minūti, kad kājas augšstilba traumas dēļ Ronaldu nevarēja turpināt maču un pieprasīja maiņu.

Bez sava līdera portugāļi izlīdzināja rezultātu, trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām ar skaistu tālsitienu izceļoties Danilu Pereiram. Otrajā puslaikā rezultāts nemainījās, mačam noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Portugāļi pirmajās divās spēlē no sešiem iespējamajiem punktiem guvuši tikai divus, jo pirmajā mačā savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Ukrainu. Šī Ronaldu bija pirmā spēle izlasē kopš pērnā gada Pasaules kausa finālturnīra.

Daudz netrūka, lai ukraiņi negaidīti nospēlētu neizšķirti ar Luksemburgu, tomēr viņiem izdevās viesos izraut uzvaru ar 2:1 (1:1). Ukrainai uzvaru atnesa Gersons Rodrigess, kurš kompensācijas laika trešajā minūtē raidīja bumbu savos vārtos.

B apakšgrupā līdere ar četriem punktiem divās spēlēs ir Ukraina, kam ar trim punktiem seko Luksemburga. Tālāk ar diviem punktiem ir Portugāle, punktu savā vienīgajā spēlē guvusi Serbija, bet pirmajā mačā bez punktiem palika Lietuva.

Tikmēr H apakšgrupā Pasaules kausa uzvarētāja Francija mājās ar 4:0 (1:0) sagrāva Islandi. Francūžiem vārtus guva Samjuels Umtiti, Kiljans Mbapē, Olivjē Žirū un Antuāns Grīzmans.

Tikpat pārliecinošu uzvaru guva Turcija, kas mājās ar 4:0 (2:0) sagrāva Moldovu. Turkiem divi vārti bija Dženkam Tosunam, bet pa vienai reizei precīzi bija Hasans Ali Kaldimirs un Kāns Aihans.

Tāpat pie pārliecinošas uzvaras šajā grupā tika Albānija, kas viesos ar 3:0 (1:0) apspēlēja Andoru.

H apakšgrupā pēc divām spēlēm pa sešiem punktiem ir Francijai un Turcijai, pa trim punktiem iekrājušas Albānija un Islande, bet Andora un Moldova ir bešā.

Savukārt A apakšgrupā graujošu uzvaru guva Anglija, kas viesos ar 5:1 (2:1) guva virsroku pār Melnkalni. Angļiem ar diviem vārtiem izcēlās Ross Bārklijs, bet pa vienai reizei atzīmējās Herijs Keins, Rahīms Stērlings un Maikls Kīns.

Vēl šajā apakšgrupā Kosova savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Bulgāriju.

A apakšgrupā līdere ir Anglija, kas divās spēlēs guvusi sešus punktus, divi punkti divos mačos ir Bulgārijai, bet pa punktam ir vienu spēli aizvadījušajām Kosovai un Melnkalnei, bet savā vienīgajā spēlē bez punktiem palika Čehija.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.