Futbols
2019. gada 24. marts, 11:25

Treimanis piespriež divas "pendeles" Spānijas uzvarā pār Norvēģiju

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošais futbola tiesnesis Andris Treimanis sestdien piesprieda divus 11 metru soda sitienus 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā, kurā Spānija Valensijā ar 2:1 (1:0) pārspēja Norvēģiju.

Pirmie šajā mačā vārtus guva spāņi, 16. minūtē pa vidu spēcīgi sitot Rodrigo. Laukuma saimnieki šajā spēlē dominēja, bet tas netraucēja norvēģiem panākt izlīdzinājumu - 64. minūtē Injigo Martiness par pretinieka krekla turēšanu panāca 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem, to realizējot Džošua Kingam.

Viesu prieki gan bija īsi, jo piecas minūtes vēlāk norvēģu vārtsargs Rūne Jašteins savā soda laukumā notrieca Alvaro Moratu, tādējādi "pendele" tika piespriesta jau uz Norvēģijas vārtiem. To devās izpildīt Serhio Ramoss, kurš Antonīna Paņenka stilā raidīja bumbu vārtos.

Treimanis šajā mačā kopumā parādīja sešas dzeltenās kartītes - četras norvēģiem un divas spāņiem.

Viņam šajā mačā asistēja Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjonņikovs, kamēr ceturtais arbitrs bija Aleksandrs Golubevs.

Tikmēr citā F apakšgrupas mačā Zviedrija savā laukumā ar 2:1 (2:0) pārspēja Norvēģiju. Zviedriem vārtus guva Robins Kvaisons un Viktors Klāsons.

Vēl šajā apakšgrupā Malta trešdaļu mača spēlēja mazākumā, tomēr mājās ar 2:1 (1:0) uzveica Fēru salas.

Savukārt J apakšgrupā Itālija savu līdzjutēju priekšā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Somiju. Itāļiem precīzi sita Nikolo Barella un Moise Kīns.

Tāpat šajā apakšgrupā uzvaru svinēja Bosnija un Hercegovina, kas savās mājās ar 2:1 (1:0) uzveica Armēniju. Bosniešiem precīzi sita Rade Kruničs un Deni Miloševičs.

Mājinieku zvaigzne Edins Džeko kļuva par pirmo futbolistu, kurš Bosnijas un Hercegovinas izlasē laukumā bijis simts spēlēs. Viņš valstsvienībā debitēja 2007.gada 2.jūnijā un šo 12 gadu laikā guvis 55 vārtus.

Vēl J apakšgrupā Grieķija viesos ar 2:0 (1:0) uzveica Lihtenšteinu.

Tikmēr D apakšgrupā Šveice viesos ar 2:0 (0:0) apspēlēja Gruziju, viesiem vārtus gūstot Šteifenam Cūberam un Denisam Zakarijam. Vēl šajā grupā Īrija viesos ar 1:0 (0:0) tika galā ar Gibraltāru.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 12 pilsētās 12 dažādās kontinenta valstīs.