foto: Edijs Pālens/LETA
Ankipāns stāsta par "Dinamo" līderiem un atklāj, kas pietrūcis, lai spēlētu Gagarina kausa izcīņā
Ģirts Ankipāns pagaidām neatklāj, vai arī nākamsezon strādās par Rīgas "Dinamo" galveno treneri.
Hokejs
2019. gada 19. marts, 16:22

Ankipāns stāsta par "Dinamo" līderiem un atklāj, kas pietrūcis, lai spēlētu Gagarina kausa izcīņā

Jauns.lv / LETA

Rīgas "Dinamo" treneru kolektīvam uzreiz esot bijis skaidrs, ka Metjū Majone ir augstas klases uzbrūkošā tipa aizsargs, intervijā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) preses dienestam teica Latvijas komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Šajā sezonā Rīgas "Dinamo" līdz pat pēdējai regulārā čempionāta spēlei cīnījās par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā, taču tomēr neiekļuva.

"Komanda izdarīja visu, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, taču pietrūka pāris punktu," komentēja Ankipāns.

Pēc Ankipāna domām pietrūka punktu no spēlēm Tālajos Austrumos, kur tika ciesti seši zaudējumi pēc kārtas.

Viens no sezonas atklājumiem bija kanādiešu spēlētājs Majone, taču treneru korpusa redzes lokā viņš jau bija kādu laiku. "Mums ir saraksts, kurā ir spēlētāji, kurus vēlamies redzēt savā komandā, un Majone bija viens no tiem. Ar pārējiem treneriem bijām redzējuši viņa spēli Slovākijas čempionātā," sacīja Ankipāns.

"Mēs zinājām, ka Majone ir ļoti radošs puisis un publika viņu mīl, taču galvenokārt, mēs ievērojām viņa hokeja dotības. Mēs viņu novērojām un bija redzams, ka Majone ir augstākās klases uzbrūkošā tipa aizsargs. Ir skaidrs, ka hokejists, kurš sezonā savāc daudz punktu tādā komandā kā "Dinamo", automātiski kļūst par publikas mīluli," skaidroja Ankipāns.

"Dinamo" meklēja spēlētāju, kurš ir spēcīgs pie zilās līnijas, spēj sākt uzbrukumu, kā arī palīdzēt vairākumā. "Katrs treneris vēlas, lai viņa komandā spēlētu zvaigzne un domāju, ka mūsu sadarbība ar Metjū bija abpusēji izdevīga. Viņš tika pie lielas lomas komandā, guva daudz punktus, bet klubam no tā bija rezultāti," uzsvēra Ankipāns.

Komandas rezultatīvākais spēlētājs sezonas noslēgumā bija Līnuss Videls, taču viņš neaizvadīja visas regulārā čempionāta spēles. Spēlēs, kad nespēlēja Videls, galveno lomu uzņēmās Majone, taču arī viņam sezonas vidū bija jāizlaiž vairākas spēles. "Mums izdevās no izbraukuma spēlēm pret Jaroslavļas "Lokomotiv", Maskavas "Dinamo", "Severstaļ" un Ufas "Salavaf Julajev" atvest četrus punktus arī bez viņiem, tas bija ļoti grūti," atzina Ankipāns.

"Dinamo" šosezon vāji aizvadīja spēļu otros periodus, kuros bieži tika zaudēts vairums vārtu. "Otrajiem periodiem ir sava specifika - tiem ir tālais soliņš. Iespējams, tas mums neļāva tikt izslēgšanas spēlēs," secināja Ankipāns.

Ankipāns izcēla komandas nozīmi nevienādos sastāvos, kur vairākumā lieliski darbojās abi leģionāri Videls un Majone. Turpretī Brendonu Makmilanu, Gunti Meiju un Lauri Dārziņu nosauca kā labākos mazākuma speciālistus.

"Mēs spēlējam tikai priekš skatītājiem. Tā ir realitāte. Mēs vēlamies spēlēt priekš līdzjutējiem un tas ir ļoti svarīgi. Viņi mums tic, katru spēli atgriežas tribīnēs. Mums ir patīkami, ka "Dinamo" ir tāda uzmanība. Turklāt, mēs to neradām mākslīgi, bet gan ar savu spēli. Tas ir pats galvenais," par komandas atbalstītājiem sacīja Ankipāns.

Intervijas noslēgumā Ankipāns akcentēja, ka plašāku informāciju par to vai viņš būs vienības galvenais treneris arī nākamsezon sniegs tikai pēc 30.aprīļa, kad noslēdzas latvieša līgums ar "Dinamo". Tiesa, otrdien kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis sarunā atklāja, ka labprāt redzētu Ankipānu turpinot darbu pie "Dinamo" stūres.