foto: LETA
Jānis Timma "Himki" komandā debitē ar 17 punktiem
Basketbols
2019. gada 17. marts, 19:13

Jānis Timma "Himki" komandā debitē ar 17 punktiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma svētdien ar 17 punktiem debitēja Maskavas apgabala "Himki" komandas sastāvā, palīdzot tai izcīnīt uzvaru VTB Vienotās līgas spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Himki" viesos ar rezultātu 96:85 (20:30, 33:21, 12:16, 31:18) pārspēja Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

26 gadus vecais Timma līdz sezonas beigām no Grieķijas granda Pirejas "Olympiakos" ir izīrēts "Himki", taču viņš komandas sastāvā var piedalīties tikai VTB Vienotās līgas mačos un ULEB Eirolīgā nespēlēs.

Svētdien Timma savā pirmajā mačā "Himki" kreklā nospēlēja 24 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā iemeta piecus no astoņiem tālmetieniem un vienu no diviem divpunktu metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un pārtvēra vienu bumbu, tikdams pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem.

"Himki" komandā ar 25 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Džordans Mikijs, bet 20 punktus guva Aleksejs Šveds.

Laukuma saimniekus no zaudējuma neglāba Arneta Multrija 30 punkti.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pašlaik veiksmīgi spēlējošā Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 89:78 (30:25, 17:17, 23:18, 19:18) pārspēja Saratovas "Avtodor", turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru.

Latvijas vicečempione visu turnīru ietvaros pašlaik guvusi jau 13 uzvaras pēc kārtas, kamēr Vienotajā līgā tai ir piecu panākumu sērija, kas ļāvis pietuvoties izslēgšanas turnīra zonai.

"VEF Rīga" rindās ar 26 punktiem izcēlās Mareks Mejeris, tikmēr 15 punkti - visi no tālienes - bija šonedēļ par tēvu kļuvušajam Artūram Ausējam, bet pa 14 punktiem guva Andris Misters un Stīvens Zeks. Vēl ar sešiem bloķētiem metieniem izcēlās Andrejs Gražulis, bet 16 rezultatīvas piespēles bija Džabrilam Duremam.

Viesiem pa 16 punktiem guva Trē Goldens un Entonijs Airlends.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 17 panākumiem 20 cīņās ir Maskavas CSKA, kurai ar 14 uzvarām 18 spēlēs seko Kazaņas "Unics", bet tālāk ar 14 uzvarām 19 dueļos ir Maskavas apgabala "Himki".

Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 21 duelī ir desmitajā pozīcijā, Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" ar sešām uzvarām 19 mačos ir vietu zemāk, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma" ar četriem panākumiem 19 cīņās ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.