foto: instagram.com/janis.timma
Jānis Timma pastāsta par sajūtām pēc negaidītās pārejas uz "Himki"
Basketbols
2019. gada 16. marts, 14:00

Jānis Timma pastāsta par sajūtām pēc negaidītās pārejas uz "Himki"

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolista Jāņa Timmas pārcelšanās uz Krievijas klubu Maskavas apgabala "Himki" notikusi pēkšņi, taču viņš uz šo notikumu pavērsienu raugās pozitīvi, atklāja spēlētājs.

26 gadus vecais Timma līdz sezonas beigām no Grieķijas granda Pirejas "Olympiakos" ir izīrēts Maskavas apgabala "Himki", taču viņš komandas sastāvā var piedalīties tikai VTB Vienotās līgas mačos un ULEB Eirolīgā nespēlēs.

foto: EPA/Scanpix
"Pāreja notika pēkšņi, bet es uz to raugos pozitīvi, jo man tagad būs iespēja doties laukumā un spēlēt," teica Timma. Iepriekš Grieķijas klubā viņš netika lutināts ar ilgām spēles minūtēm.

"Pāreja notika pēkšņi, bet es uz to raugos pozitīvi, jo man tagad būs iespēja doties laukumā un spēlēt," sarunā ar "Himki" kluba pārstāvjiem teica Timma.

"Pirejas komandas treneris mani neredzēja sastāvā un rotācijā, bet es labāk spēlēju, nekā sēžu uz soliņa. Tāpēc arī esmu "Himki" vienībā. Šis ir labs un ambiciozs klubs, un centīšos palīdzēt tam nodrošināt ceļazīmi uz ULEB Eirolīgu arī uz nākamo sezonu."

foto: instagram.com/janis.timma
Jānis Timma un "Himki" galvenais treneris, pieredzējušais lietuvietis Rims Kurtinaitis.

Timma arī sacīja, ka viņam nav bijis pārsteigums par pārcelšanos uz Krieviju, jo bez viņa piekrišanas darījums tāpat nebūtu noticis.

"Specifiski "Himki" komandas sekmēm šosezon neesmu sekojis, bet sezona vienībai bijusi grūta, jo bijušas daudzas traumas, izmaiņas sastāvā, treneru nomaiņa. Sezonas laikā ir grūti atrast basketbolistus, taču galvenais treneris Rims Kurtinaitis to ir paveicis. Viņam ir pašam sava izpratne par basketbolu, bet līdz VTB Vienotās līgas izslēgšanas turnīram mums vēl ir laiks, lai ieietu formā. Domāju, viss būs kārtībā," uzskata Timma.

foto: instagram.com/janis.timma
Jānis jau paspējis sveikt "Himki" fanus, labā krievu valodā aicinot viņus nākt uz spēlēm.

"Kurtinaitis savulaik trenēja "VEF Rīga" komandu, kad spēlēju šī kluba jaunatnes komandās. Viņš ir speciālists ar vārdu un pieredzi," pauda latviešu basketbolists.

Timma šosezon ULEB Eirolīgā 23 mačos vidēji guva 3,4 punktus, kamēr Grieķijas čempionātā 14 cīņās viņam caurmērā 6,07 punkti.

Timmam šī ir atgriešanās Krievijā, jo viņš no 2015. līdz 2017.gadam pārstāvēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandu. "Himki" ar 13 uzvarām 18 spēlēs VTB Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, kamēr ULEB Eirolīgā tā ar deviņām uzvarām 26 mačos ir 13.vietā un uz izslēgšanas turnīru reāli nepretendē.

Sagaidāms, ka Timma jaunajā komandā debiju piedzīvos svētdien, kad "Himki" basketbolisti VTB Vienotās līgas ietvaros viesosies pie Igaunijas čempiones Tallinas "Kalev"/"Cramo".