foto: Instagram
"Pelicans" galvenais treneris komentē Daira Bertāna sniegumu šīs nakts spēlē
Basketbols
2019. gada 11. marts, 13:18

"Pelicans" galvenais treneris komentē Daira Bertāna sniegumu šīs nakts spēlē

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Ņūorleānas "Pelicans" vēl ir daudz laika, lai pilnvērtīgi iesaistītu latvieti Dairi Bertānu, sarunā ar žurnālistiem pēc mača ar Atlantas "Hawks" norādīja vienības galvenais treneris Elvins Gentrijs.

Svētdien debiju NBA piedzīvoja latvietis Dairis Bertāns, kurš nospēlēja sešas minūtes, bet viņa pārstāvētā "Pelicans" izbraukumā ar rezultātu 116:128 (33:26, 33:39, 20:29, 30:34) piekāpās "Hawks". Vienīgo reizi Bertāns spēlē iesaistījās otrajā ceturtdaļā. Tiesa, viņš tikai pirms pāris dienām pievienojās komandai un ar to pirms svētdienas cīņas nebija aizvadījis nevienu treniņu.

"Šajā spēlē Bertānu īpaši nemaz nevērtēju. Vienkārši vēlējos viņam dot piecu sešu minūšu spēles laiku, lai viņš var pierast. Pirms šī mača Dairis ar komandu nebija bijis nevienā treniņā, un viņš iesaistījās spēlē, kur viņam nebija nekādas nojausmas par to, kas tiek darīts," pauda Gentrijs.

"Viss būs kārtībā. Mums būs daudz laika, lai iesaistītu viņu spēlēs un dažādās situācijās, kā arī palīdzēt viņam, radot iespējas mest pa grozu," neslēpa "Pelicans" stūrmanis.

Pašlaik 29 gadus vecais Bertāns kļuvis par sesto latviešu basketbolistu, kurš ticis pie iespējas spēlēt NBA. Planētas vadošajā līgā savas karjeras turpina viņa brālis Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs un Kristaps Porziņģis, kā arī savulaik spēlējuši Gundars Vētra un Andris Biedriņš.

Bertāns pirms pievienošanās "Pelicans" komandai nepilnas divas sezonas pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". Iepriekš tika ziņots, ka Itālijas čempione kompensāciju nesaņemšot, bet abas puses vienojušās, ka, latvietim atgriežoties Eiropā, viņam būs iespēja atkal pārstāvēt Milānas klubu.

"Pelicans" ar 30 uzvarām 69 spēlēs NBA Rietumu konferencē ieņem 12.vietu un vairs reāli necīnās par vietu izslēgšanas turnīrā. Līdz regulārā čempionāta beigām tai atlikuši 13 mači.

Nākamo spēli "Pelicans" aizvadīs otrdien, kad uzņems NBA līderi Milvoki "Bucks".