foto: LAPRESSE/SCANPIX
Dairis Bertāns NBA debitē ar nelielu spēles laiku; "Pelicans" cieš zaudējumu.
Dairis Bertāns "EA7 Emporio Armani Milano" komandā.
Basketbols
2019. gada 11. marts, 07:05

Dairis Bertāns NBA debitē ar nelielu spēles laiku; "Pelicans" cieš zaudējumu.

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) debitēja ar nelielu spēles laiku, kamēr viņa pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans" cieta zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pelicans" izbraukumā ar rezultātu 116:128 (33:26, 33:39, 20:29, 30:34) piekāpās Atlantas "Hawks".

Pašlaik 29 gadus vecais Bertans kļuvis par sesto latviešu basketbolistu, kurš ticis pie iespējas spēlēt NBA. Planētas vadošajā līgā savas karjeras turpina viņa brālis Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs un Kristaps Porziņģis, kā arī savulaik spēlējuši Gundars Vētra un Andris Biedriņš.

Bertāns šajā mačā laukumā iesaistījās no rezervistu soliņa un nospēlēja sešas minūtes. Latvietis pie punktiem netika, jo garām aizmeta vienīgo metienu, kas bija divu punktu vērtē, veica vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja vienu piezīmi.

"Pelicans" komandai šis bija trešais zaudējums pēc kārtas.

Ņūorleānas vienībā ar 23 punktiem izcēlās Frenks Džeksons un Džūliuss Rendls, kamēr Entonijs Deiviss pievienoja 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt "Hawks" sastāvā ar 27 punktiem izcēlās Kevins Huerters, bet 23 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Džons Kolinss.

Bertāns vienīgo reizi laukumā devās septiņarpus minūtes līdz pirmā puslaika beigām, jau pēc pāris minūtēm nopelnot piezīmi. Kamēr latvietis bija laukumā, "Hawks" izdevās atspēlēties no astoņu punktu deficīta un kopumā veikt arī 18:2 izrāvienu.

Bertāns pirms pievienošanās "Pelicans" komandai nepilnas divas sezonas pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". Iepriekš tika ziņots, ka Itālijas čempione kompensāciju nesaņemšot, bet abas puses vienojušās, ka, latvietim atgriežoties Eiropā, viņam būs iespēja atkal pārstāvēt Milānas klubu.

"Pelicans" ar 30 uzvarām 69 spēlēs NBA Rietumu konferencē ieņem 12.vietu un vairs reāli necīnās par vietu izslēgšanas turnīrā. Savukārt "Hawks" ar 23 panākumiem 68 mačos ir 12.pozīcijā Austrumos.

Nākamo spēli "Pelicans" aizvadīs otrdien, kad uzņems NBA līderi Milvoki "Bucks".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās