Basketbols
2019. gada 4. marts, 11:55

Uz šosejas Latgalē traģiskā avārijā bojā iet divi no labākajiem Krāslavas basketbolistiem

Jauns.lv

Braucot mājās no spēles Tukumā uz Daugavpili svētdienas vakarā uz šosejas bojā gāja divi basketbola kluba „Krāslava” basketbolisti - Edgars Gribs un Leonīds Terentjevs, Jauns.lv apliecināja komandas galvenais treneris Raitis Timma.

Pēc aizvadītās Tukuma un Krāslavas komandu spēles abi basketbolisti personiskajā automašīnā „Audi” devās mājās uz Daugavpili. Uz šosejas kādus desmit kilometrus pirms Daugavpils uz slidenā ceļa auto neizdevās novaldīt un to sanesa. „Audi” iebrauca pretējā joslā, pa kuru pretī brauca kravas automašīna. Sadursme bija letāla. Pašlaik policija izvērtē notikušās avārijas apstākļus un skaidro avārijas iemeslus.

Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes preses pārstāve Ksenija Belova skaidroja, ka traģiskais negadījums noticis svētdien, 3. martā, ap pulksten 21.20 Ilūkstes novada Šederes pagastā, kad „Audi” vadītājs, braucot no Ilūkstes puses, nav ticis galā ar sava transportlīdzekļa vadību, automašīna iebraukusi pretējā braukšanas joslā un tai sānā ietriekusies smagā mašīna. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, tiek skaidroti notikuma apstākļi.

28 gadus vecais Edgars Gribs bija ne tikai basketbola spēlētājs, bet arī "Krāslavas/Daugavpils" jauno basketbolistu treneris un BK "Krāslava" galvenā trenera palīgs. Pērnā gada rudenī viņš ieguva „Misters Daugavpils Universitāte” titulu un skatītāju simpātiju. Viņš universitātē mācījās par sporta un sociālo zinību skolotāju. Edgars iepriekš mācījies arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā un pārstāvējis augstskolas komandu dažādās sporta sacensībās. Viņš ar panākumiem Latvijas mērogā startēja arī 3x3 basketbola sacensībās un pārstāvēja Krāslavas vienību arī ārzemēs.

Notikušajam nespēj noticēt arī slavenākais Krāslavas basketbolists, Latvijas izlases un Pireju "Olympiacos" uzbrucējs Jānis Timma.

Savā mūža pēdējā mačā Edgars un Leonīds piedzīvoja zaudējumu Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas mačā pret BS "Tukums/TSS" ar 87:72. Abi basketbolisti laukumā devās Krāslavas komandas pamatsastāvā - Gribs guva 13 punktus, kamēr Terentjevs - divus.

Jauns.lv izsaka līdzjūtību bojāgājušo radiniekiem, draugiem un kolēģiem!