foto: LETA
Kaislības ap Latvijas Futbola federāciju nerimstas
Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāts, Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidents Vadims Ļašenko (no kreisās) sveic jaunievēlēto LFF prezidentu, bijušo Latvijas valstsvienības kapteini Kasparu Gorkšu pēc LFF prezidenta vēlēšanām.
Futbols
2019. gada 20. februāris, 21:07

Kaislības ap Latvijas Futbola federāciju nerimstas

Jauns.lv

Pērn 27. aprīlī notika Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongress, kurā būtiskākais no dienas kartības jautājumiem tās biedriem bija jaunā prezidenta ievēlēšana. Biedru balsojuma rezultātā ar nelielu balsu pārsvaru par jauno LFF prezidentu kļuva Kaspars Gorkšs, otrā vietā atstājot Latvijas telpu futbola prezidentu Vadimu Ļašenko.

Pēc nepilna gada jaunajā amatā Gorkša pozīcija nu sāk “sašūpoties”. Daļa no LFF biedriem ir lūguši sasaukt ārkārtas kongresu, kurā lemt par Gorkša atbilstību ieņemtajam amatam, ņemot vērā, ka daļa no LFF biedriem nav apmierināti ar līdzšinējiem Gorkša sasniegumiem.

Vakar Gorkša sīvākais oponents Ļašenko savā Facebook profilā publicēja divus audio ierakstus, kur vienā no tiem dzirdama balss, kas ļoti atgādina LFF prezidentu Gorkšu. Savukārt, otrajā ierakstā jaušams, ka runātājs ir LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinskis.

Publicētajos ierakstos dzirdams, ka tiek apspriests šī gada LFF budžets, kur izskan informācija, “ka 2,5 miljonu apmērā mazināt izdevumu pozīcijas, ir diezgan utopiski”. Pēc balss šī apgalvojuma teicējs ir LFF ģenerālsekretārs Pukinksis.

Savukārt, Gorkšam līdzīgā balsī tiek izteiktas bažas, ka “ja parādītos kaut kur budžets ar 2,5 miljonu iztrūkumu, tad domāju ka mēs varētu lasīt par sevi briesmu lietas.”

Gorkšu ievēl par Latvijas Futbola federācijas prezidentu

Gorkšu ievēl par Latvijas Futbola federācijas prezidentu

gallery icon
22

Jauns.lv aplūkoja publiskos LFF valdes sēdes protokolus, kuros tika lemts jautājums par LFF budžetu 2019. gadam. Tajos nav fiksēta informācija par iespējamu budžeta deficītu. Tomēr, piemēram, pērn 18. decembrī tika skatīts tikai jautājums par budžeta projektu, kurā Pukinskis prezentēja 2019.gada LFF budžeta projektu, skaidrojot, ka “budžeta projekts ir jāturpina izstrādāt, lai samazinātu LFF izmaksu pozīcijas”, kur LFF valde pieņēma lēmumu: “pieņemt informāciju par budžeta projekta 1. versiju zināšanai. Apstiprināt budžeta pilnveidošanas plānu un virzīt budžeta gala versiju apstiprināšanai uz 2019. gada 15. janvāra Valdes sēdi.”

Savukārt, saskaņā ar šī gada 15. janvāra valdes sēdes protokolā atspoguļoto informāciju, kad LFF valde lēma par budžeta apstiprināšanu, Gorkšs atklājot šo jautājumu, tostarp, ir norādījis, ka “līdz šim ir rīkotas vairākas tikšanās, lai apspriestu budžeta izstrādes gaitu, izskatītu tā pozīcijas dažādos segmentos, budžets tika atkārtoti izstrādāts mazinot izmaksu pozīcijas, tas tika optimizēts atsaucoties uz prioritātēm.”

Pēcāk LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks preses konferencē medijiem par it kā budžeta deficītu apliecināja, ka "Nav tiesa, ka budžetā plānots 2,5 miljonu eiro deficīts. Apstiprinātajā budžetā ienākumi ir 10,28 miljoni eiro, bet izdevumi - 10,56 miljoni eiro."