foto: REUTERS/SCANPIX
Džokovičs un Bailsa saņem prestižās "Laureus" balvas
Serbu tenisists Novaks Džokovičs ar prestižo "Laureus" sporta balvu.
Citi sporta veidi
2019. gada 19. februāris, 09:13

Džokovičs un Bailsa saņem prestižās "Laureus" balvas

Jauns.lv / LETA

Amerikāņu vingrotāja Simona Bailsa un serbu tenisists Novaks Džokovičs pirmdien tika atzīti par labākajiem 2018.gada sportistiem, saņemot prestižās "Laureus" sporta balvas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bailsa pērn pasaules čempionātā individuālajās disciplīnās izcīnīja trīs zelta, vienu sudraba un vienu bronzas medaļu, kā arī kļuva par čempioni komandu sacensībās. Viņa ir arī četrkārtēja olimpiskā čempione.

Tikmēr Džokovičs pērn izcīnīja savu ceturto Vimbldonas čempiona titulu karjerā, vēlāk tiekot arī pie trešās ASV atklātā čempionāta trofejas. Šīs sezonas ievadā viņš izcīnīja jau savu 15. "Grand Slam" titulu, triumfēdams Austrālijas atklātajā čempionātā.

Savukārt par gada labāko komandu nosaukta Francijas futbola izlase, kas vasarā triumfēja Pasaules kausa finālturnīrā, titulu izcīnot otro reizi vēsturē.

Labākās paraolimpietes balva aizceļoja pie Slovākijas kalnu slēpotājas Henrietas Farkašovas, kura Phjončhanas paraolimpiskajās spēlēs izcīnīja trīs zelta medaļas.

Tikmēr gada izlaušanās balvu saņēma tenisiste Naomi Osaka, gada atgriešanās godu izpelnījās golferis Taigers Vudss, bet piedzīvojumu sporta balvu saņēma snovbordiste Hloja Kima.

Savukārt balvu par mūža ieguldījumu saņēma Arsēns Vengers, kurš bija ilggadējas Anglijas futbola premjerlīgas komandas Londonas "Arsenal" treneris, bet pērn pameta savu amatu. Pie speciālbalvas tikmēr tika Indijas sporta attīstības programma "Yuwa", kas atbalsta jaunietes, trenējot viņas futbolā un izglītojot.

"Laureus" balva tiek pasniegta kopš 2000.gada.

2017.gadā par labākajiem sportistiem tika atzīti tenisisti Rodžers Federers un Serēna Viljamsa. Tikmēr uz gada izlaušanās balvu pretendēja "French Open" čempione Aļona Ostapenko, taču šo pagodinājumu ieguva spāņu golferis Serhio Garsija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās