foto: Ieva Leiniša/LETA
Sesks WRC debijā ieņem sesto vietu Zviedrijas rallija junioru klasē
Mārtiņš Sesks kopējā ieskaitē izcīnīja 37.vietu.
Citi sporta veidi
2019. gada 17. februāris, 15:49

Sesks WRC debijā ieņem sesto vietu Zviedrijas rallija junioru klasē

Jauns.lv / LETA

Latvijas autorallija braucējs Mārtiņš Sesks ar stūrmani Krišjāni Cauni pasaules čempionāta (WRC) Zviedrijas ralliju noslēdza sestajā vietā "Junior WRC" klasē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"LMT Autosporta akadēmijas" akadēmijas ekipāža, kas startē ar "Ford Fiesta R2" spēkratu, svētdien pirmajā ātrumposmā bija otrā, otrajā uzvarēja, bet trešajā mīkstas riepas dēļ bija sestie.

Junioru ieskaitē uzvarēja zviedru pilots Toms Kristensons ("Ford Fiesta R2"), kuram latvieši zaudēja 13 minūtes un 21 sekundi, kas deva sesto vietu 13 ekipāžu konkurencē.

Jau ziņots, ka piektdien septītajā "dopā" latvieši piedzīvoja neveiksmi trasē un bija pārliecinoši pēdējie, tādējādi iedragājot cerības uz uzvaru. Latvijas ekipāža sacensības turpināja pēc "Rally2" principa, saņemot 14 minūšu sodu par septīto un astoto ātrumposmu.

Kopējā ieskaitē triumfēja igaunis Ots Tenaks ("Toyota"), kurš par 53,7 sekundēm apsteidza somu Esapeku Lapi ("Citroen"), bet trešais bija beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai"), kurš bija vēl trīs sekundes lēnāks.

Ceturtais šoreiz bija norvēģis Andrēass Mikelsens ("Hyundai"), bet pirmo sešinieku noslēdza briti Elfins Evanss ("M-Sport Ford") un Kriss Mīks ("Toyota").

Tikmēr Sesks kopējā ieskaitē izcīnīja 37.vietu.

Latvijas ekipāža šosezon plāno piedalīties piecos "Junior WRC" posmos.

Iepriekšējā sezonā Sesks sacentās ar "Opel Adam R2" spēkratu, triumfējot Eiropas rallija čempionātā (ERČ) "Junior U27" ieskaitē. Viņš kļuva par pirmo braucēju Latvijas autosporta vēsturē, kurš kļuvis par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu.

Pasaules kausa kopvērtējumā par līderi kļuvis Tenaks, kura kontā ir 47 punkti, otrais ar 40 punktiem ir Nevils, bet trešo vietu ar 31 punktu ieņem titulētais Francijas autosportists Sebastjans Ožjē ("Citroen"), kurš ķibeļu dēļ Zviedrijā samierinājās ar 29.vietu.

Ožjē ir pēdējo sešu gadu čempions, bet kopumā Francijas piloti dominējuši jau kopš 2004.gada, kad deviņus titulus pēc kārtas izcīnīja viņa slavenais tautietis Sebastjans Lēbs.

Šajā WRC sezonā tiks aizvadīti 14 posmi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās