Citi sporta veidi
2016. gada 27. janvāris, 18:11

Latvijas daiļslidošanas talants Kučvaļska piektajā vietā Eiropas čempionātā īsajā programmā. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas čempione daiļslidošanā Angelīna Kučvaļska trešdien sasniedza piekto labāko rezultātu Eiropas čempionāta īsajā programmā. Tikmēr talantīgais Deniss Vasiļjevs īsajā programmā ierindojās 14.vietā.

Pašlaik 17 gadus vecā Kučvaļska savu priekšnesumu īsajā programmā veica pārliecinoši un bez acīmredzamām kļūdām, par to nopelnot 58,99 punktus, kas ir jauns Latvijas rekords.

Tā kā Latvijas pārstāve startēja kā viena no pēdējām, viņa uzreiz pēc sava priekšnesuma ierindojās trešajā vietā, taču pēcāk divas sportistes viņu nobīdīja uz piekto pozīciju.

Tikmēr sacensību līdere šobrīd ir krieviete Jevgēņija Medvedeva, kura iekrājusi 72,55 punktus. Viņai ar 70,96 punktiem seko pagājušā gada vicečempione Jeļena Radionova, kamēr pirmo trijnieku noslēdza vēl viena krieviete Anna Pogorilaja (63,81 punkts).

Pērn Eiropas čempionātā visu goda pjedestālu dāmu konkurencē aizņēma Krievijas daiļslidotājas, par čempioni kļūstot Jeļizavetai Tuktamiševai.

Pirms gada Kučvaļska Eiropas meistarsacīkstēs negaidīti izcīnīja septīto vietu. Šāds sasniegums Latvijai deva divas ceļazīmes uz šī gada kontinenta čempionātu, tomēr otra valsts vadošā daiļslidotāja Diāna Ņikitina, kura šogad dažreiz sacensībās pat uzrādījusi augstāku rezultātu par Kučvaļsku, ir pārāk jauna, tāpēc šogad sacensībās vēl piedalīties nevar.

Savukārt Vasiļjevs, kuram šī ir debija pieaugušo konkurencē, īsajā programmā starp vīriem ierindojās 14.vietā, par spīti kritienam iekrājot 68,32 punktus, kas gan ir par desmit punktiem mazāk nekā viņa personiskais rekords.

Uzreiz pēc sava priekšnesuma Latvijas sportists bija astotajā vietā, taču pēc viņa startēja vēl seši sportisti, visiem spējot viņu pastumt mazliet zemāk. Sacensībās startēja 35 daiļslidotāji, bet 24 labākie kvalificējās izvēles slidojumam.

Pārliecinošs līderis ar 102,54 punktiem ir trīskārtējais Eiropas čempions Havjers Fernandess no Spānijas, kurš Bratislavā var tikt pie sava ceturtā šo sacensību titula pēc kārtas. Otrais ir Krievijas sportists Maksims Kovtuns ar 88,09 punktiem, bet trešajā pozīcijā ar 84,30 punktiem ir Mihals Bržezina no Čehijas.

Izvēles programma vīriem notiks ceturtdienas vakarā, kamēr dāmas sacentīsies piektdienas vakarā.

Latviju Eiropas čempionātā dejās uz ledus pārstāvēs arī Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis, kuriem īsā programma notiks ceturtdienas pirmajā pusē.

Kučvaļskas lieliskais slidojums - video:


LETA/Foto: AFP/LETA