foto: LETA
Latvija ar Sevastovas palīdzību nonāk seta attālumā no iekļūšanas Federāciju kausa Pasaules pirmās grupas pārspēlēs
Federāciju kausa Pasaules II grupas 1. kārtas spēle tenisā sievietēm.
Citi sporta veidi
2019. gada 10. februāris, 13:44

Latvija ar Sevastovas palīdzību nonāk seta attālumā no iekļūšanas Federāciju kausa Pasaules pirmās grupas pārspēlēs

LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova svētdien Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas dueļa trešās spēles pirmajā setā ar rezultātu 6-3 uzvarēja Rebeku Šramkovu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvija pret Slovākiju: Federāciju kausa Pasaules II grupas spēle tenisā sievietēm "Arēnā Rīga"

gallery icon
35

Cīņu no "Arēnas Rīga" tiešraidē pārraida kanāls "Best4Sport TV".

Mačs turpināsies līdz vienas tenisistes diviem uzvarētiem setiem. Savukārt abu valstu duelī Latvija pagaidām ir vadībā ar 2-0. Ja Sevastova uzvarēs šo cīņu, Latvijas tenisistes iekļūs pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā.

Sevastova pasaules rangā ir 12.vietā, kamēr viņas svētdienas pretiniece - vien 188.pozīcijā.

Eksprezidenti, sporta zvaigznes un citas slavenības ierodas uz Federāciju kausa dueli ar Slovākiju Arēnā Rīga

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova sestdien izcīnīja uzvaras Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī pret Slovākiju, tādējādi ...

gallery icon
139

Meistarības atšķirība bija vērojama arī kortā, jo Sevastova pirmo setu aizvadīja droši un pārliecinoši, divas reizes pēc kārtas laužot Šramkovas servi un panākot 4-1. Tiesa, pretiniece nedomāja nolaist rokas un nākamajā geimā tika pie pirmās breikbumbas, turklāt viņa to izmantoja, atspēlējot vienu no diviem breikiem.

Lai arī Šramkova bija atguvusi spēles garšu, Latvijas pirmā rakete tomēr veiksmīgi noveda pirmo setu līdz galam un uzvarēja tajā ar 6-3, noslēgumā vēl pamanoties tikt pie vēl viena breika.

Sevastova ar Šramkovu pirms trim gadiem tikās Trnavas ITF 100 000 sērijas turnīra pusfinālā, Latvijas tenisistei izcīnot uzvaru.

Uzreiz pēc šī mača ieplānota pasaules 22.raketes Aļonas Ostapenko cīņa ar Annu Karolīnu Šmiedlovu, kura ir reitinga 61.numurs. Arī Ostapenko ar savu pretinieci jau ir tikusies - 2016.gadā Sinsinati WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā pārāka bija Latvijas tenisiste.

Ja būs nepieciešams, vēlāk tiks aizvadīta arī dubultspēle.

Jau ziņots, ka Ostapenko un Sevastova sestdien izcīnīja uzvaras, tādējādi pēc diviem mačiem Latvija ir vadībā ar 2-0.

Uzvaru šajā duelī izcīnīs komanda, kas pirmā tiks pie trim panākumiem. Latvijas un Slovākijas pāra uzvarētāja aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kamēr zaudētāja cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

Vispirms Ostapenko pirmajā spēlē ar rezultātu 7-5, 6-7 (5:7), 6-1 pārspēja slovākieti Šramkovu, bet vēlāk Sevastova otrajā spēlē ar 6-4, 6-0 uzvarēja Šmiedlovu.

No šīm tenisistēm pie WTA tituliem nav tikusi tikai Šramkova, kamēr titulētākās ar trim trofejām ir Sevastova un Šmiedlova. Tiesa, abas spējušas tikt tikai pie "International" raudzes trofejām, taču Ostapenko, kura pasaules tūrē guvusi divus titulus, 2017.gadā uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kas profesionālajā tenisā ir viens no četriem planētas prestižākajiem turnīriem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Dueli Rīgā klātienē apmeklē arī Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) prezidents Deivids Hagertijs.

Latvijas izlasi Federāciju kausa mačā pārstāv arī Diāna Marcinkēviča (WTA 279.), Daniela Vismane (645.) un Patrīcija Špaka, kura rangā gan neatrodas. Latviju cīņā ved kapteinis Adrians Žguns.

Savukārt Slovākijas izlasi pārstāv arī Viktoriju Kužmovu (46.) un Tereza Mihālikova (360.), kura Rīgā ieradās vien ceturtdien vakarā. Kužmovai sestdien bija paredzēta spēle, bet viņa laukumā nedevās.

Veselības problēmu dēļ Slovākijai nepalīdz tās līdere Dominika Cibulkova, kura rangā atrodama 30.vietā, kā arī Magdalēna Ribārikova, kura ir planētas 69.numurs.

Ostapenko sestdien kļuva par uzvarām bagātāko Latvijas tenisisti Federāciju kausā. Viņas kontā ir 28 panākumi, 27 uzvaras guvusi Larisa Neilande, bet pie 22 panākumiem tikusi Marcinkēviča.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Ostapenko, Sevastovu, Marcinkēviču un Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.