foto: Edijs Pālens/LETA
Gorkša opozicionāri sagatavojuši jaunu ierosinājumu ārkārtas kongresa sasaukšanai
LFF vadības opozicionāri ar Vadimu Ļašenko priekšgalā sagatavojuši jaunu iesniegumu, kurā ir 21 biedra paraksts.
Futbols
2019. gada 8. februāris, 14:43

Gorkša opozicionāri sagatavojuši jaunu ierosinājumu ārkārtas kongresa sasaukšanai

Jauns.lv / LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadības opozīcija ar Vadimu Ļašenko priekšgalā sagatavojuši jaunu vēstuli par LFF ārkārtas kongresa sasaukšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļa LFF saņēma vairāku biedru prasību par ārkārtas kongresa sasaukšanu ar mērķi gāzt LFF prezidentu Kasparu Gorkšu.

"Mums ir LFF prezidents, kura darbība izraisa vairāk jautājumu nekā atbilžu. Ir akceptēts LFF budžets, bet pēc valdes sēdes Gorkšs teica, ka ir gandrīz 11 miljonu eiro budžets, bet nevienam neteica, ka ir milzīgs iztrūkums - 2,5 miljoni. Tā nauda pieder nevis federācijai, bet visiem biedriem. Ir loģisks ceļš, lai sasauktu kongresu un parunātu par šiem tematiem," piektdien preses konferencē stāstīja Ļašenko.

Gorkša sāncensi pērn notikušajās LFF vēlēšanās satrauc arī jautājums par LFF sadarbību ar virslīgu un telpu futbola asociāciju.

"Diemžēl notiek šo jautājumu novilcināšana. Uzskatu, ka no futbola federācijas jābūt atbalstam šādām organizācijām, nevis ir situācija, ka nevaram parakstīt līgumu. Katru dienu runāju ar biedriem un viņiem ir daudz jautājumu, uz kuriem nesaņem atbildes," turpināja Ļašenko.

Kā piektdien paziņojumā masu medijiem apgalvoja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, pārbaudot saņemto iesniegumu par LFF ārkārtas kongresa sasaukšanu, esot tikušas konstatētas dokumenta viltošanas pazīmes.

LFF vadības opozicionāri sagatavojuši jaunu iesniegumu, kurā ir 21 biedra paraksts.

"Ir arī citi LFF biedri, kuri grib parakstīties. Man ir grūti komentēt runas, ka biedri parakstījuši vēstuli, kas nemaz nav bijis iesniegums par ārkārtas kongresa sasaukšanu. Ar tiem biedriem, ar ko runāju, visi ir parakstījuši tieši šo konkrēto vēstuli," pauda Ļašenko.

Jauno vēstuli no virslīgas ir parakstījuši "Metta"/"Latvijas Universitāte" un RFS klubi, kas Ļašenko atbalstīja arī pērn notikušajās LFF prezidenta vēlēšanās.

"LFF ir dibināta un darbojas kā biedrība. Statūti paredz, ka augstākā lēmējinstitūcija ir biedru kopsapulce. Ir sagatavots iesniegums no 21 biedra, kura mērķis, lai trīs nedēļu laikā LFF sasauktu ārkārtas kongresu ar iesniegumā minēto darba kārtību. Tas ir koncentrēts, lai izvērtētu līdzšinējās LFF vadības darbību. Gorkšam ir pienākums noteiktā termiņā sasaukt kongresu. Ja šis pienākums netiks pildīts, biedri vērsīsies FIFA un UEFA, lai tās palīdzētu. Jā, sākotnējā iesniegumā varbūt bija formālas neprecizitātes, bet pieprasījums bija skaidri formulēts. Tikai formālu iemeslu dēļ LFF nevēlējās sasaukt kongresu," stāstīja zvērināts advokāts Sandis Bērtaitis.

Tikmēr Gorkšs aicina vērst uzmanību uz to, ka savstarpējās nesaskaņas vajadzētu risināt konstruktīvā ceļā.

"Es vienmēr esmu gatavs runāt ar ikvienu federācijas biedru, skaidrot šā brīža situāciju, nākotnes mērķus un rīcības plānus, kā tos sasniegt. Manuprāt, mēs to nevaram atļauties, jo, šādi turpinot, varam zaudēt starptautisko futbola organizāciju atbalstu," radušos situāciju aģentūrai LETA komentēja Gorkšs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pēc Pukinska piektdien sniegtās informācijas, LFF, saņemot iesniegumu uz trim necaurauklotām lapām, uzsākusi pārbaudi un konstatējusi, ka daļa klubu, kas ir parakstījušies, nav federācijas biedri, daļa parakstu neesot no pilnvarotām personām. Futbola federācija uzsver, ka "kliedzošākais pārkāpums bija tas, ka iesnieguma sagatavotāji, iespējams, ir ieguvuši vairāku personu parakstus uz lapas, kas bijusi pievienota cita satura dokumentam". Proti, sazinoties ar parakstītājiem, esot noskaidrots, ka cilvēki bija parakstījuši cita satura dokumentu. Tādēļ LFF vērsusies Valsts policijā, lai tā izvērtē iespējamu dokumentu viltošanu.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, tikai divu LFF biedru - "Caramba Football Club" un Kauguri-PBLC" - paraksti ir atrodami uz iesnieguma pirmās lapas.

Latvijas futbola jumtorganizācija arī uzsver, ja tā būs saņēmusi iesniegumu, ko parakstījuši vismaz desmitā daļa biedru un kas noformēts atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tad, kā to paredz statūti, LFF ir gatava nekavējoties sasaukt ārkārtas kongresu. LFF šobrīd ir 141 biedrs, tādējādi ar 21 biedra parakstu ir gana ārkārtas kongresa sasaukšanai.