foto: AFP/Scanpix
Novickis par Porziņģa maiņu nojautis jau pāris dienas pirms darījuma
Vācijas basketbola zvaigzne Dirks Novickis.
Basketbols
2019. gada 4. februāris, 11:31

Novickis par Porziņģa maiņu nojautis jau pāris dienas pirms darījuma

Jauns.lv / LETA

Vācijas basketbola zvaigzne Dirks Novickis par latvieša Kristapa Porziņģa nonākšanu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Dalasas "Mavericks" nojautis jau pāris dienas pirms darījuma.

Jau ziņots, ka 23 gadus vecais Porziņģis pagājušajā nedēļā ievērojamā maiņas darījumā no Ņujorkas "Knicks" nokļuva Dalasas "Mavericks" komandā. Vēl uz šo vienību devās Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr uz "Knicks" tika aizmainīti Deandrē Džordans, Deniss Smits juniors, Veslijs Metjūss un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

"Par to, ka šāds darījums varētu būt, zināju jau pāris dienas pirms tā, taču šajā laikā vienmēr ir tik daudz baumu," ietekmīgā medija ESPN podkāstā norādīja Novickis. "Tāpēc es pat pārāk daudz par to nedomāju, turklāt man šķita, ka tas nekādā gadījumā nevarētu notikt. Paredzu, ka vēlāk sarunas starp abiem klubiem jau kļuva nopietnākas, bet tajā dienā, kad viss notika, es tik un tā biju drošs, ka nekas nenotiks. Tāpēc es devos nosnausties, bet pēc pāris stundām, kad pamodos, telefonā jau bija neskaitāmas ziņas, ka maiņa ir notikusi."

foto: AP/Scanpix
Novickis par Porziņģa maiņu nojautis jau pāris dienas pirms darījuma.

Leģendārais vācietis gan bija priecīgs, ka "Mavericks" ieguvusi tāda līmeņa spēlētāju kā Porziņģis.

"Kristaps šobrīd dziedē nopietnu savainojumu, tomēr šim puisim joprojām nav spēju robežu, turklāt viņš ir smagi strādājošs cilvēks. Protams, ir žēl, ka mums nācās šķirties no spēlētājiem, taču, lai veiktu šādu darījumu, kurā tiek iegūts tāds basketbolists kā Porziņģis, nevajag pārāk daudz šaubīties," uzsvēra Novickis.

Kad "Knicks" un "Mavericks" savā starpā Ņujorkā spēkojās 31.janvārī, jau tobrīd Novickim bijušas aizdomas, ka kaut kas varētu notikt, tomēr ar Porziņģi viņi par to neesot runājuši, vien pārmijuši pāris lietas par viņa traumu un dzīvi.

foto: AFP/Scanpix
Novickis par Porziņģa maiņu nojautis jau pāris dienas pirms darījuma.

"Mavericks" vēl 2011.gadā kļuva par NBA čempioni. Tā ar 24 uzvarām 52 spēlēs šobrīd ieņem 12.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un saglabā nelielas izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 4,8 metienus.