foto: Edijs Pālens/LETA
Zībarts skaidro negaidīti smagā "TTT Rīgas" zaudējuma iemeslus
"Sāpīgs, bet pelnīts zaudējums, skatoties, kā vakar aizvadījām spēli," skaidroja Zībarts.
Basketbols
2019. gada 31. janvāris, 14:19

Zībarts skaidro negaidīti smagā "TTT Rīgas" zaudējuma iemeslus

Jauns.lv / LETA

"TTT Rīga" komandai trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas mačā pietrūka izbraukuma spēlēs nepieciešamās agresivitātes, pēc zaudējuma secina rīdzinieču galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā "TTT Rīga" trešdien FIBA Eirolīgas pamatturnīra desmitās kārtas mačā izbraukumā ar rezultātu 75:100 piekāpās Francijas komandai Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo".

"Sāpīgs, bet pelnīts zaudējums, skatoties, kā vakar aizvadījām spēli," klubs citē Zībartu, kura vadītā komanda aizvadīja sesto izbraukuma maču mēneša laikā. "Protams, viegli nebija. Tas nevar kalpot par attaisnojumu nevarīgajam sākumam - spēlējām bez izbraukuma spēlēm nepieciešamās agresivitātes. Pirmajā puslaikā ielaidām 55 punktus un pretinieces bija metušas tikai divus soda metienus. Bija jānospēlē daudz agresīvāk, apturot sāncenses ar sodu, bet neļaujot iemest no spēles."

"Flammes Carolo" basketbolistes šajā mačā realizēja 15 no 22 tālmetieniem.

"Kā teica Šeja Pedija, Kalīna Lūisa ir viena no, ja ne pati labākā trīspunktu metēja ASV. Paši slikti sākām spēli, iedodot pretiniecēm pārliecību. Kad viņas uzķēra vilni, bija grūti apturamas. Bija situācijas, kur paši kļūdījāmies. Bija arī epizodes, kurās pretinieces iemeta grūtus metienus pāri rokām," skaidro Zībarts.

Trenerim šobrīd ir grūti pateikt, vai kļūda pieļauta spēles plānā. Vislielākās cerības tika liktas uz zonas aizsardzību, taču arī tur tika pieļautas kļūdas.

"Šarlvilas komanda bija labi sagatavojusies, uzņēmusi ļoti labu formu Francijas līgā. Mēs vēl dzīvojām Rīgas spēlē, lai gan pirms spēles teicu, ka tā jāaizmirst un jāatdod visi spēki, lai cīnītos par uzvaru šai spēlē. Šķiet, nepratu atrast pareizos vārdus, lai meitenes to sadzirdētu. Neveiksmīgi, nepareizi mainījāmies. Situācijās, kur vajadzēja "bampot apakšā", gājām pa augšu, atstājot pilnīgi brīvu ceļu uz grozu. Un situācijās viens-pret-viens visa pamatā ir cīņa, pašatdeve un pašlepnums. Mūs bieži apspēlēja un tad jau devām snaiperēm iespējas brīviem metieniem," komentē Zībarts.

"TTT Rīga" komandai februārī būs jāaizvada desmit spēles, taču, salīdzinot ar janvāri, būs uz pusi mazāk maču izbraukumā.

"Nogurums krājas no spēlēm, taču, izbraukumiem mijoties ar atpūtu, nevaram aizvadīt labus treniņus nedēļas otrajā pusē. Tādējādi veidojas situācijas, ka brīžiem neesam labākajā formā. Cerams, spēsim atgūt formu līdz spēlei pret Pirejas "Olympiakos"," uzsver Zībarts.

Uzvaras gadījumā rīdzinieces tikpat kā būtu nodrošinājušas vietu Eirolīgas ceturtdaļfinālā, bet tagad par to būs jāpacīnās kādā no trim atlikušajām spēlēm.

Grupas līderpozīcijā ar uzvarām visās 11 spēlēs ir Kurskas "Dinamo", kam ar septiņām uzvarām seko Stambulas "Fenerbahce". Sešas uzvaras ir "TTT Rīga" kontā, kam ar pieciem panākumiem desmit dueļos seko Šopronas "Uniqa", turklāt piecas uzvaras 11 cīņās ir arī Antakjas "Hatay" basketbolistēm. Sestā ar četriem panākumiem desmit mačos ir Salamankas "Perfumerias Avenida", kamēr četras uzvaras 11 dueļos ir Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo", bet viena - "Olympaikos" kontā.

Labākās četras vienības cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās