foto: EPA/Scanpix
Martins Dukurs par vēsturisko Eiropas čempionātu: "Šogad nebija īpaša mērķa izcīnīt desmito titulu"
Martins Dukurs kļuvis par pirmo desmitkārtējo Eiropas čempionu olimpiskajos sporta veidos.
Citi sporta veidi
2019. gada 21. janvāris, 16:17

Martins Dukurs par vēsturisko Eiropas čempionātu: "Šogad nebija īpaša mērķa izcīnīt desmito titulu"

Jauns.lv / LETA

Skeletonistam Martinam Dukuram no visiem desmit Eiropas čempiona tituliem visvairāk atmiņā palicis pats pirmais, atzīmēja sportists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Martins Dukurs piektdien Īglsas trasē tika kronēts par Eiropas čempionu, Vecā kontinenta meistarsacīkstēs triumfējot desmito reizi karjerā un desmito pēc kārtas, kamēr Tomass Dukurs ieņēma ceturto vietu.

"Varbūt braucienos bija kaut kādas kļūdas, bet kopumā viss izdevās veiksmīgi. Gan slida sevi attaisnoja, gan starts apmierināja. Viss bija līmenī," sacensības komentēja Dukurs.

Viņš savu pirmo titulu izcīnīja turpat Īglsā 2010.gadā un šīs trofejas iegūšana Dukuram visvairāk iespiedusies atmiņā.

"Visvairāk atmiņā palicis pirmais tituls bija 2009./2010. gada sezonā pirms Vankūveras olimpiskajām spēlēm, kad turpat Īglsā nodrošināju uzvaru Pasaules kausa posmā, Eiropas čempionātā un arī kopvērtējumā. Toreiz trīs reizes atskaņoja Latvijas himnu," atcerējās Dukurs.

"Tajā laikā man desmit tituli šķistu kāda utopija vai fantāzija. Godīgi sakot, arī šogad nebija īpaša mērķa izcīnīt desmito titulu. Darīju savu lietu, varbūt citreiz tā ir vienkāršāk - nedomāt par vietām un tituliem," atklāja skeletonists.

Skeletonistiem Eiropas čempionāts bija paredzēts Kēnigszē, bet laikapstākļu dēļ Pasaules kausa posma sacensības un līdz ar to arī Vecā kontinenta meistarsacīkstes tika pārceltas uz Īglsas trasi, kas gan bija ļoti grumbuļaina un braucējiem sagādāja daudz neērtību.

"Protams, ka Īglsa man ir parocīgāka trase, jo tā ir izteikta starta trase. Šajā gadījumā veiksme bija manā pusē. Trase nebija Pasaules kausa līmenī, bet nebija tik traki. Apstākļi bija smagi, bet visi tos piecieta," atzīmēja Dukurs.

Šajā sezonā viņš lielākoties eksperimentē ar tehniku, bet uzvara Īglsā nenozīmējot, ka atrasts ideālais variants.

"Vēl milzīgs darbs priekšā. Tikai vienā trasē esmu atradis to, kas vairāk vai mazāk strādā. Nav tā, ka būtu atrasts kas tāds, kas der visās trasēs. Katra trase ir jauns stāsts un jauni izaicinājumi," skaidroja Dukurs.

Sportisti šomēnes spēkosies arī Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies arī pasaules čempionāts, tam notiekot marta ievadā.

"Varētu teikt, ka sezonas nākamais mērķis ir pasaules čempionāts. Ja plāni nemainīsies, startēšu visos atlikušajos Pasaules kausa posmos, kā tas ir paredzēts," teica Dukurs.

Dukurs ar 771 punktu Pasaules kausa kopvērtējumā ieņem trešo vietu aiz krieva Aleksandra Tretjakova un dienvidkorejieša Sunbina Juna, kuri iekrājuši attiecīgi 834 un 820 punktus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Brāļi Dukuri Eiropas čempionātos trīs reizes vēsturē izcīnījuši dubultuzvaras - 2012., 2014. un 2017. gadā, bet īpaši unikāls bija 2016. gads, kad latvieši sasniedza identisku rezultātu un abi tika pie zelta.

Kā vēsta sporta statistikas organizācija "Gracenote", M.Dukurs kļuvis par pirmo sportistu, kurš kļuvis par desmitkārtēju Eiropas čempionu individuālā kas iekļauts olimpisko spēļu programmā. Deviņi Eiropas čempiontituli ir zviedru daiļslidotājam Ulrikam Salkovam, kurš savu pēdējo godalgu izcīnīja pirms vairāk nekā simts gadiem.