foto: EPA/Scanpix
Ķibermaņa četrinieks izcīna sudrabu Pasaules kausa posmā Īglsā
Citi sporta veidi
2019. gada 20. janvāris, 17:26

Ķibermaņa četrinieks izcīna sudrabu Pasaules kausa posmā Īglsā

Jauns.lv / LETA

Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani svētdien izcīnīja sudraba medaļas Īglsas trasē Insbrukā notikušajā Pasaules kausa piektajā posmā.

Tikmēr otra Latvijas ekipāža ar pilotu Ralfu Bērziņu un stūmējiem Māri Priekuli, Dāvi Spriņģi un Intaru Dambi svētdien ieguva dalītu astoto vietu. Četriniekos šīs sezonas Pasaules kausa debitantam Bērziņam tas ir karjeras labākais sasniegums.

Par uzvarētāju četrinieku sacensībās kļuva titulētā vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža, kas Ķibermani kopā ar stūmējiem Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu divu braucienu summā apsteidza par 0,19 sekundēm.

Savukārt trešajā vietā svētdien bija cits vācietis Johanness Lohners, kurš no tautieša atpalika par 0,44 sekundēm.

Šāds pirmais trijnieks bija jau pēc pirmā brauciena.

Tikmēr otra Latvijas ekipāža ar Bērziņu kā pilotu jau pēc pirmā brauciena bija astotajā vietā, turklāt gana veiksmīgi tika veikts arī otrais, tāpēc summā izdevās saglabāt šo pozīciju. Tā gan bija dalīta ar Austrijas ekipāžu, ko pilotēja Markuss Traihls.

No uzvarētājiem Bērziņa ekipāža atpalika par 0,98 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 1085 punktiem ir Frīdrihs, bet otro vietu ar 1027 punktiem ieņem Lohners. Savukārt trešais ar 1014 punktiem ir Ķibermanis, kuram ar 961 punktu seko vācietis Niko Valters.

Savukārt Bērziņš iekrājis 552 punktus un ir 12.vietā.

Ķibermanis sezonas pirmajās divās sacensībās, kas notika Vinterbergā, divreiz bija ceturtais, bet pēc tam Altenbergā un Kēngiszē latvietis ieņēma otrās vietas, iepriekšējā posmā izcīnot Eiropas čempionāta sudraba medaļu.

Savukārt Bērziņa kontā šosezon iepriekš bija divas 11. un viena 13.vieta.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien turpat Īglsā notika divnieku sacensības, kurās Ķibermanis izcīnīja trešo vietu, bet Bērziņš ierindojās 16.vietā.

Pirms tam Eiropas čempionātā skeletonā jau desmito reizi pēc kārtas par labāko braucēju piektdien kļuva latvietis Martins Dukurs, kamēr viņa brālis Tomass bija ceturtais, bet sievietēm Lelde Priedulēna ierindojās 14.pozīcijā.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Oskara Melbārža, kurš gan šo sezonu, visticamāk, izlaidīs. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Pēc Īglsas sezona nākamnedēļ turpināsies Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā marta ievadā norisināsies pasaules čempionāts.