foto: SIPA/Scanpix
Indrašim divas rezultatīvas piespēles Maskavas "Dinamo" uzvarā pār KHL čempioni
Hokejs
2019. gada 11. janvāris, 21:22

Indrašim divas rezultatīvas piespēles Maskavas "Dinamo" uzvarā pār KHL čempioni

Jauns.lv / LETA

atviešu uzbrucējs Miks Indrašis piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, kaldinādams Maskavas "Dinamo" komandas uzvaru.

Maskavieši viesos ar rezultātu 3:2 (2:0, 1:0, 0:2) pārspēja iepriekšējās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Kazaņas "Ak Bars".

Pirmoreiz ar rezultatīvu piespēli Indrašis izcēlās astotajā minūtē, kad Vadims Šipačovs panāca 2:0, bet otro reizi latvietis asistēja pēc 20 minūtēm, kad Vladimirs Brjukvins palielināja Maskavas komandas pārsvaru līdz trim vārtiem. Trešajā periodā laukuma saimnieki divus vārtus atguva, bet "Dinamo" nosargāja uzvaru. Indrašim pēdējā sekundē bija iespēja tikt pie sava trešā punkta mačā, taču viņš aizmeta garām tukšiem vārtiem.

Indrašis šajā mačā uz ledus pavadīja 21 minūti un 50 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem un uzvarēja vienā no četriem iemetieniem.

Latvijas uzbrucējs šosezon 42 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles.

Tāpat uzvaru svinēja arī Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas viesos ar rezultātu 5:4 (2:1, 2:1, 1:2) pārspēja Novosibirskas "Sibirj".

Kulda šajā duelī nospēlēja 14 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā ar rezultativitāti neizcēlās. Otrajā periodā viņam pārsita uzaci, taču tas netraucēja aizsargam turpināt maču.

Latvijas hokejists šajā sezonā 46 spēlēs guvis divus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr pie punkta piektdien tika viena no Rīgas "Dinamo" konkurentēm cīņā par vietu Gagarina kausa izcīņā "Soči" komanda, kas viesos ar 4:5 (0:2, 1:1, 3:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Ufas "Salavat Julajev" hokejistiem.

Citā mačā pārliecinošu uzvaru svinēja KHL līdere Maskavas CSKA, kas mājās ar 6:0 (2:0, 2:0, 2:0) sagrāva Čeļabinskas "Traktor" vienību. Vēl piektdien zaudējumu cieta Austrumu konferences līdere Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas viesos ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:2) piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet pie uzvaras tika Magņitogorskas "Metallurg", kas mājās ar 4:3 (1:1, 1:2, 2:0) pārspēja Minskas "Dinamo".

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 80 punktiem 47 spēlēs ir Maskavas CSKA, bet no tās par četriem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 64 punktiem ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 56 punktiem 50 spēlēs ir Maskavas "Dinamo", bet sesto vietu 54 punktiem 48 mačos ieņem uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak".

Devītā ar 46 punktiem 47 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē divus punktus, kamēr priekšpēdējā 11.vietā ar 32 punktiem 47 mačos ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 75 punkti 48 mačos, bet otrā ar 67 punktiem ir Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 43 punktiem 47 cīņās ir savainotā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par diviem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.