foto: PA Wire/PA Images /Scanpix
"Blackpool" fani cer uz Belokoņa atgriešanos prezidenta amatā; līdzjutējs nosēž 40 minūtes uz Londonas "Arsenal" autobusa jumta
Pēc daudzu fanu domām tieši Valērijs Belokoņs varētu glābt "Blackpool" komandu.
Futbols
2019. gada 5. janvāris, 23:22

"Blackpool" fani cer uz Belokoņa atgriešanos prezidenta amatā; līdzjutējs nosēž 40 minūtes uz Londonas "Arsenal" autobusa jumta

Jauns.lv / LETA

Protestējot pret sava iemīļotā "Blackpool" futbola kluba darbību, šīs vienības fans sestdien nosēdējis 40 minūtes un slavenās Anglijas vienības Londonas "Arsenal" autobusa jumta.

Incidents notika sestdien pirms Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa trešās kārtas mača, kurā pēc spēka trešās līgas klubs "Blackpool" savā laukumā ar 0:3 (0:2) piekāpās Londonas "Arsenal".

Vēl 2010. gadā "Blackpool", kura kādreizējais prezidents un līdzīpašnieks ir Latvijas uzņēmējs Valērijs Belokoņs, spēlēja Anglijas premjerlīgā, tomēr ātri vien no tās izkrita un noslīdēja līdz pat ceturtajai līgai. Tas viss noticis, lielā mērā pateicoties kluba īpašnieku - Oistonu ģimenes - naudas izšķērdēšanai, uz ko tiesas procesos iepriekš vērsis uzmanību arī Belokoņs.

Protestējot pret kluba vadības nemākulīgo darbu, "Blackpool" līdzjutējs aptuveni 40 minūtes nosēdējis uz ekskluzīvā "Arsenal" komandas autobusa, kas kavējis vienības ierašanos uz spēli, lai gan pēcāk mačs sācies laikā.

Pēc sarunām ar policiju līdzjutējs nokāpis no autobusa un arestēts.

Šis mačs bija pieticīgi apmeklēts no "Blackpool" līdzjutēju puses, jo liels pārsvars tribīnēs piederēja "Arsenal" faniem. Jau iepriekš šīs komandas atbalstītāji atturējušies apmeklēt mājas spēles, tādējādi protestējot pret Oistonu ģimenes vadības stilu.

"Blackpool" līdzjutēji gan pirms spēles, gan mača laikā nekautrējās izrādīt savu attieksmi pret kluba šā brīža vadību un daudzi lūdza Belokoņu atgriezties pie komandas stūres.