Hokejs
2019. gada 3. janvāris, 21:34

Vārtsargam Jānim Kalniņam rezultatīva piespēle un ceturtā uzvara KHL mačos pēc kārtas

Jauns.lv / LETA

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš ceturtdien izcīnīja jau ceturto Kontinentālās hokeja līgas (KHL) uzvaru pēc kārtas, turklāt viņš izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli.

Kalniņš ceturtdien palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pieveikt Novosibirskas "Sibirj".

Latvietis šajā mačā atvairīja 19 no 20 metieniem, tikdams pie sava ceturtā panākuma pēc kārtas. Pēdējo divu maču laikā viņš ielaidis tikai vienu ripu.

Zīmīgi, ka Kalniņš šajā mačā izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli, septītajā minūtē palīdzot Aleksam Grantam atklāt dueļa rezultātu.

Tikmēr "Jokerit" vienībai šis bija trešais panākums pēc kārtas, turklāt uzvaru sērija sākta tieši ar Kalniņu vārtos.

Helsinku komandas sastāvā ceturtdien pa vārtiem guva Alekss Grants, Braiens O'Neils, Niklass Jensens un Jons Nūrmans.

Ziemassvētku laikā Kalniņš pagarināja līgumu ar "Jokerit" arī uz nākamo sezonu. Latvietis šosezon 25 mačos guvis jau 18 uzvaras, kas ir tikpat, cik iepriekšējās divās sezonās kopā. Aizvadītās divas sezonas vārtsargs pavadīja Latvijas klubā Rīgas "Dinamo".

Pirms tam ceturtdien, nespēlējot latviešu uzbrucējam Mārtiņam Karsumam, viņa un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" komanda savā laukumā ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:1, 0:2) piekāpās Astanas "Baris".

"Spartak" vienībai tā bija trešā neveiksme pēdējo četru maču laikā.

Pēc Artjoma Voroņina un Anatolija Nikonceva precīzajiem metieniem "Spartak" pēc spēlētas pusstundas atradās vadībā ar 2:0. Tiesa, cīņas otrā puse mājiniekiem nebija sekmīga, jo jau otrajā trešdaļā Kevins Dalmens vienus vārtus atguva, bet noslēdzošajā periodā vēl pa vārtiem "Baris" labā iemeta Romāns Starčenko un Darens Dics.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet uzvarēja divos no pieciem iemetieniem.

Karsums tikmēr palika ārpus pieteikuma.

Savukārt zaudējumu pagarinājumā cietusi Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard", kas viesos ar 3:4 (1:2, 1:1, 1:0, 0:1) piekāpās Kazaņas "Ak Bars".

Uzvaru mājiniekiem pagarinājuma otrajā minūtē nodrošināja Jirži Sekačs.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi pašlaik savainotā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas savā laukumā ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:3, 0:0) atzina Vladivostokas "Admiral" pārākumu.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 74 punktiem 43 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par sešiem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 64 punktiem ir Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 50 punktiem 45 spēlēs ir Maskavas "Spartak", kas par punktu apsteidz uzbrucēja Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

Devītā ar 42 punktiem 43 mačos ir Rīgas "Dinamo", pirmajam astoņniekam zaudējot vienu punktu, kamēr pēdējā 12.vietā ar 26 punktiem 44 mačos ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 73 punkti 44 mačos, bet otrā ar 62 punktiem ir Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 39 punktiem 44 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par diviem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.