foto: EESTI MEEDIA/SCANPIX
Šķēpmetējs Kirts un ātrslidotāja Alusalu atzīti par Igaunijas 2018.gada sportistiem
Šķēpmetējs Magnuss Kirts saņem gada sportista apbalvojumu.
Citi sporta veidi
2018. gada 28. decembris, 13:11

Šķēpmetējs Kirts un ātrslidotāja Alusalu atzīti par Igaunijas 2018.gada sportistiem

Jauns.lv / LETA

Šķēpmetējs Magnuss Kirts un ātrslidotāja Saskija Alusalu ceturtdien tika apbalvoti kā Igaunijas 2018.gada labākie sportisti.

Pašlaik 28 gadus vecais Kirsts aizvadītajā sezonā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kā arī triumfēja vienā no Dimanta līgas posmiem, bet šī seriāla finālā bija otrais.

Kirts šajā gadā trīs reizes laboja Igaunijas rekordu. Viņš ar 89,75 metriem ir Baltijas pēdējās desmitgades labākais šķēpmetējs.

Uz Igaunijas gada sportista godu pretendēja arī šosezon pasaules rallija čempionātā (WRC) trešo vietu izcīnījušais pilots Ots Tenaks, paukotājs Nikolajs Novosjolovs un daudzcīņnieks Maicels Uibo.

foto: EESTI MEEDIA/SCANPIX
Ātrslidotāja Saskija Alusalu tika atzīta par Igaunijas 2018.gada sportisti.

Tikmēr 24 gadus vecā Alusalu no Igaunijas sportistiem sasniedza labāko rezultātu šī gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kurās izcīnīja ceturto vietu sacensībās ar masu startu. Viņa kļuvusi par pirmo ātrslidotāju, kas izpelnījusies Igaunijas labākās sportistes godu sieviešu konkurencē.

Uz balvu pretendēja arī tenisiste Anete Kontaveita, paukotāja Katrīna Lehisa un talantīgā snovbordiste Kellija Sildaru, kura tika atzīta par gada labāko jauno sportisti.

Otro gadu pēc kārtas par Igaunijas labāko treneri tika atzīts rumāņu speciālists Georgs Kretu, kurš vada Igaunijas volejbola izlasi.

Tikmēr par labāko komandu tika atzīts rallija pilots Tenaks un viņa stūrmanis Martins Jerveoja.

Igaunijas gada labākie sportisti tika noteikti balsojumā, kurā piedalījās 67 sporta organizācijas, 49 sporta žurnālisti un vairāk nekā 60 000 līdzjutēji.